31.08.07

Που θα μου πάει θα την βρώ την άκρη .......

28.08.07

Στ' Αρχιδια σας , ετσι ?

Η φαια ουσία των ταγών αυτης της χώρας , μέχρι προσφατως διοχετεύετο "στα πολιτικά γκάλοπ (ΝΔ) και στο κατα πόσον είναι θεμιτη η διεξαγωγή των κατα την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (ΠΑΣΟΚ και λοιποί) , στην συγκάλυψη ευθυνών της κακοδιαχείρισης και του σχεδιου πλουτισμού πολιτικών μας φίλων μεσω μίζας (ΝΔ) ή στην διόγκωση καταστάσεων για να μην θυμηθεί η εκλογική βάση τις δικές μας ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απάτες (ΠΑΣΟΚ)."

Οι εχοντες απλή λογική (και ειμαστε κάμποσοι σ'αυτη τη χωρα) διασκέδαζαν τα μάλα με την αυτιστική συμπεριφορά που συνήθως επιδεικνύουν οι ταγοί μας , κάνωντας (οπως συνηθως κάνουν ) τον Καραγκιόζη εμπροσθεν της τηλεοπτικής κάμερας.
Ενα καραγκιοζη με επιλεκτική μνήμη και επιλεκτικη αντίληψη.
"Θυμαμαι οτι εχω κανει μαλακιες αλλα δε στο λεω γιατι θα χασω ψηφους"


Θα ηθελα να πληροφορήσω τους πολιτικούς ταγούς της χώρας οτι δυνανται ΠΛΕΟΝ να τοποθετήσουν την φαιά ουσία που σπατάλησαν τους ασυνάρτητους λόγους τους την μνήμη και την αντιληψη τους , στα οπισθια τους ...

Ας εξετάσουμε λίγο τα δεδομένα :

Εντος μίας και μόνης ημέρας εγιναν στάχτη 1,5 εκ στρέματα δάσους , το 10% της εθνικής αγροτικής παραγωγής , 60+ ανθρωποι και εκατονταπλάσιος αριθμός οικοσίτων ζώων (και κατα συνέπεια συγγενών των Ελλήνων πολιτικών).
Οχι δεν ηταν δολιοφθορα , ηταν μια συμπτωση κακή σαν αυτη που εφερε τον Γιωργάκη στη ζωή
Οταν ο Ανδρεας Παπανδρέου, τον Σεπτέμβριο του 1985 μίλησε για οργανωμένο και ξενοκίνητο σαμποτάζ , κοιτάζοντας απλως τις αεροφωτογραφίες των RF 4 , δεν βγηκε κανεις να του ζητησει συγκεκριμένες αποδείξεις διοτι αφενός τα δεδομένα μιλούσαν απο μόνα τους αφετέρου αντε να τα βάλεις με τον Παπατζή...Φυσικά δεν εκανε τιποτε για αυτό.

Μετα την εθνική καταστροφή (η οταν αυτη τελειώσει τελως πάντων) ξετυλίγουν μπροστά σας τα μεγαλεπίβολα σχεδια τους για το Ελληνικό μέλλον , πως ....?


ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Ε στο διάολο ρε εκτρωματα της ανθρωπινης διανόησης .....

Δεν θελω να τα χώσω συγκεκριμένα σε κάποιον σαν τους


1. Καθυστερημένο Γιακουμάτο ,
2. Προιον εκφυλισμού της ανθρωπινης φύσης ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,
3. Δεν - εχω- χαρακτηρισμό για- αυτο- το- μαλάκα Ψωμιάδη ,
4. βασιλιά της τεμπελιάς ή αλλιώς κινούμενη αγρανάπαυση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
5. Βασιλισσα του στερεοτύπου ή απεταξάμην- του- ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΟΥ- ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ- μου Λιανα Κανέλλη

Θελω να σας υπενθυμισω οτι αυτοι οι πανεξυπνοι ανθρωποι θα ζητησουν την ψηφο σας συντομα

Choose your side

Μπορειτε να τους ψηφίσετε

Εναλλακτικά τυπώστε αυτο το ποστ και ριχτε το στην κάλπη

26.08.07

Nicht alle Schmerzen sind heilbar, denn manche schleichen sich tiefer und tiefer ins Herz hinein und während Tage und Jahre verstreichen,werden sie Stein.

23.08.07

Επανέρχομαι σύντομα.......


...μπορεί και αυριο (αν και δεν παιρνω ορκο)

19.08.07

Ηλίας

Βρισκόμουν σε κάποιο τεραστιο στάδιο - στο διάλειμα - καποιας μεγάλης συναυλίας και το λέω αυτο γιατι η σκηνή μπροστά μου ηταν άδεια.
Ημουν ανάμεσα σε χιλιάδες νεαρούς και νεαρές που κράταγαν πανώ με το ονομα του καλλιτεχνη και κάπνιζαν τα γνωστά η επιναν μπύρες.
Προσπάθησα να πλησιάσω ενα απο αυτά τα πανώ για να δω (απο περιέργεια) σε τι συναυλία βρισκόμουν οταν θυμήθηκα οτι ολη αυτη την ώρα ήμουν αγκαζέ με μια νεαρά που το υποσυνειδητο μου δανείστηκε απο το cast γνωστού αμερικάνικου teen σηριαλ και η οποία μαλλον ηταν πιο δυνατη απο μένα ή κράταγε το μπράτσο μου απο καλή γωνία γιατι δεν με αφηνε να κουνηθώ...
Γυρισα και
την κοίταξα νοιώθοντας ενοχές που δεν γουστάρω ουτε τις πολυ αδύνατες σαν και του λόγου της , ούτε το σηριαλ στο οποίο παίζει ...

- Πάμε στο μείον ένα μου είπε (σε αψογα Ελληνικά) , να πιούμε κανα ποτό...

θυμάμαι να την ακολουθώ σε ενα ασανσέρ το οποίο μας προσγείωσε σε ενα μπάρ οπου βρέθηκα να τα πίνω με αυτήν και ενα παλιό μου γνωστό, τον Ηλία - τον τελευταίο λογικά άνθρωπο που θα μπορούσες να συναντήσεις σε μπάρ (χωρις περαιτερω εξηγήσεις και σχόλια)-....
Προσπαθούσε να τον παρηγορήσει "η δικιά μου" γιατι καποια γυναικοδουλειά με ασχημη κατάληξη είχε ταράξει την καρδιά του Ηλία -του τελευταίου λογικά άνθρωπου που θα περίμενες να εχει πρόβλημα με καψούρες (χωρις περαιτερω εξηγήσεις και σχόλια)-....

Τινάχτηκα απο το κρεβάτι μου ,ενω το ρολόι του στερεοφωνικού απεναντι μου εδειχνε 4:45..
Το ονειρο δεν ηταν ακριβώς εφιάλτης αλλα ηταν πολύ ασυνήθιστο για να το αφήσω στη λήθη. Το comment του δικου μου υποσυνείδητου στο προηγούμενο post ηταν ξεκάθαρο και προσγειωτικό....

Κάποιοι με βλέπουν όπως εγώ βλέπω τον Ηλία ....

(.......Και μετα αντε να με πείσω οτι δεν χρειάζεται να αλλάξω τίποτα)


15.08.07

Δεν συμβαίνει τίποτα...

Εξω δεν συμβαίνει τίποτα, δεν φυσάει ουτε το παραμικρό αεράκι - κάποιοι περαστικοί θορυβοι ελαφρών ντεσιμπέλ αντιστοιχούν σε χαλασμένες εξατμίσεις και αλλους τυχαίους μικροήχους ...
Μεσα επικρατει άπνοια επίσης.
Καθώς γράφω είμαι περιτριγυρισμένος απο σιωπηλά τηλέφωνα , υπολογιστές , βιβλία και εφημερίδες ...
Η φραση Alles in Ordnung στον τίτλο του μπλόγκ φαντάζει στον απλοικό εγκεφαλό μου ως κατάρα που τελικά εκπληρώθηκε ...

Αν ο τίτλος ήταν ο προορισμός μου , μάλλον έφτασα.

Αν ο τίτλος ήταν η αφετηρία ( ή μια απο τις αφετηρίες ) σημαίνει οτι τώρα ξεκινάω...

Αλλα αυτό που δεν γουσταρα στα (οποιαδήποτε) ταξίδια ήταν το ξεκίνημα τους ....
Οχι, δεν θα πάω πουθενά .. τα ταξιδια είναι για αργους και ήρεμους συνειρμούς και εγω σκέφτομαι πολύ και κατα κόρον μαλακίες .
Οταν σκέφτομαι μαλακίες νοιώθω σαν να κατέβασα μπόμπες και μετα πονάει το κεφάλι μου.

Στο post που δεν ανεβασα ποτε για τον απολογισμό του έτους
έγραφα οτι φέτος εκανα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μόνος μου.

Ηταν επιλογή μου φυσικά γιατι προφασίστηκα στην φιλτάτη οτι ήθελα να περάσω αυτη την νύχτα με συγγενείς ενω στους συγγενείς είπα οτι ηθελα να περάσω την νύχτα με φίλους.
Εκει καθισμένος μπροστά στον υπολογιστή και ενω η ώρα ειχε πάει παρα κάτι πήρα την πιο ειλικρινή ευχή για Καλη Χρονιά ever.

Οι ευχές είναι gay. Δε σου εύχομαι τίποτα.

Πάρε μια βαθιά ανάσα για να αντέξεις περισσότερα ή βρες τ' αρχίδια για να αλλάξεις .

Ηταν μια τυχαία ευχή που μάλλον δεναπευθυνόταν σε μένα αλλα την παρέλαβα και υπέγραψα ..
Δεν βρήκα ποτε τ αρχίδια να αλλάξω οτι χρειαζόταν αλλαγή αλλα σκέφτομαι οτι ισως ειναι καλύτερα έτσι διοτι ειχα παρει την ιδια ευχη και στο παρελθόν αλλα ουτε τοτε άλλαξα κάτι.
Γιατι να είμαι ασυνεπής με τον εαυτό μου ?


Τωρα δεν χρειάζεται να αλλάξω τίποτε ........
..........Alles in Ordnung





12.08.07

Αround the corner


Θα ηθελα σήμερα να κάνω εναν προσωπικό απολογισμό της χρονιάς. Να γραψω ενα ποστ κατεβατό , σεντόνι ολόκληρο αλλα εδω και λιγο καιρό δεν μπορω να γράψω τίποτε.
(Γιαυτο και ανεβάζω βιντεο τον τελευταιο καιρό)
Απο Αυγουστο θα έκανες απολογισμό της χρονιάς ? ...θα μου πείς ......
Και ΑΡΓΑ ΘΑ ΗΤΑΝ -θα σου απαντήσω-

Σε οσους φευγουν για διακοπές ευχομαι καλη ξεκούραση , σε οσους γυρισαν ευχομαι καλή δουλειά , σε οσους γιορτάζουν σε τρεις μέρες ευχομαι Χρόνια Πολλά.

Εγω, θα ειμαι εδω γύρω .....................



09.08.07

Μισω τα Σαββατοκύριακα*

Η έναρξη του Σαββατοκύριακου ειναι μια επαναλαμβανόμενη δυστυχία με εβδομαδιαία περιοδικότητα διότι όλες οι μαλακίες συμβαίνουν μεταξύ Παρασκεύης απογεύματος και Κυριακής.
Ε λοιπόν , Οχι πια !
Σκοπεύω να ανοίξω μια τρυπα στο χωροχρόνο στην οποία θα μπαίνω Παρασκεύη βράδυ και θα βγαίνω Δευτέρα πρωί.

Φαίνεται επίσης οτι η τόσο η
απομυθοποίηση όσο και η καινούργια δουλειά , ενεργοποίησαν κάποιο υπολανθάνων κύκλωμα του εγκεφάλου μου που λειτουργεί ως ισχυρό κοινωνικό firewall.
Στις αμετρητες παραξενιές μου προστίθεται επισήμως και η αντικοινωνικότητα, η οποία αποτελεί και βασικό γνώρισμα των ανθρακορύχων (πέραν της γνωστής κάσκας με την λάμπα).


Ανυπομονω να ερθει η Δευτέρα ..................

(*χιχ μαλακιες λέω , δεν ειμαι τοοοοσο ανωμαλος / τιτλος παραπλανητικός)




ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Οπως βλέπω στον tracker μου κατι γνωστοι πελάτες και τεως φίλοι και φιλες μπαίνουνε και δεν κάνουνε ουτε ενα σχόλιο. Εχει μεινει μονο το Τζινι -που ως γνωστον εγω δεν το γουστάρω- να σχολιάζει
Δηλαδης συγνώμη ρε παιδιά αλλα δεν δαγκώνω...............
(Ουπς ! το χω ξαναπεί αυτο ?)

07.08.07

Καλοκαίρι

Μια λέξη που μεχρι πριν λίγο καιρο ηχούσε μαγική στα αυτιά μου...

Τα παιδικά μου χρόνια δεν τα θυμάμαι με ιδιαίτερη νοσταλγία και γιαυτό δεν εφταιγε το σχολείο ουτε οι σχέσεις των γονιών μου.
Ομως απο τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας εχω καλές αναμνήσεις....

Θυμάμαι ακόμα τις ατελείωτες μεσημεριανές βόλτες με τον φίλο Μανωλάκη (παντρεμένος τωρα με δύο παιδιά) τα επιτραπέζια παιχνίδια με τον Δημητράκη , τις "επιδρομές" στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς οπου και καταθέταμε το χαρτζηλίκι μας σε παγωτά "κακάο" και "σαντουιτς" , το θερινό σινεμά που επαιζε τον πόλεμο των Αστρων και τον πυρετό το Σαβατόβραδο με τον Τραβόλτα, τα παιχνίδια στην παιδική χαρά με την φιλτάτη και παλαιότερη επι του πλανητη παιδική μου φίλη, τις Ελληνικές ταινίες με τον Βουτσά στην ΕΡΤ η στην ΥΕΝΕΔ......

Θυμάμαι τον μακαρίτη τον πατέρα μου να με βγάζει βόλτα στην παραλιακή και γω να κορδωνομαι φορωντας το καινούριο μπλουζάκι με την στάμπα του Bruce Lee ....
Ειχε πιάσει στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μια μουσική που τοτε με είχε αφήσει μαγεμένο γιατι ταίριαζε με την Θάλασσα , το απαλο αεράκι και τους φοίνικες ...

Αργοτερα εμαθα για τον Σαντάνα ......

Καπως ετσι θέλω να θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια στα '70's


06.08.07

Καλύτερα να μασάς παρα να ...

....(δεν συνεχίζω ...video clip)



The boys of summer - MyVideo


-----------------------------------------------------



A-Ha - Stay On These Roads - MyVideo

04.08.07

Alles in [Ordnung]

Οσο πορευόμαστε στον ανηφορικό (η κατηφορικό, εξαρτάται απο σημείο που ξεκινάς) δρόμο που ονομάζουμε ζωή, τόσο περισσότερο αποκτούμε μια καλύτερη γνώση των αντικειμένων που υπάρχουν απ'έξω μας και μας περιβάλλουν και των καταστάσεων που αναπτύσσονται μέσα μας και ονομάζονται συναισθήματα.

Τις περισσότερες φορες ξέρουμε γιατι είμαστε χαρούμενοι ή στεναχωρημένοι.Επίσης -συνήθως- μπορούμε να διακρίνουμε μια καφετιέρα απο ενα ξυπνητήρι , το γατί απο το σκυλί και τη Φεράρι απο το σαραβαλο

Η ικανότητα μας αυτή ονομάζεται Γενική Αντίληψη.

Ειναι ευκολότερο να παρατηρούμε κυρίως τα αντικείμενα και τις καταστάσεις που υπάρχουν απ'εξω μας .

Σχεδόν πάντα και για λόγους ευκολίας αναλωνόμαστε μόνο στην παρατήρηση του εξωτερικού κόσμου χρησιμοποιώντας τα συμπεράσματα ως "μπούσουλα" για το τι θα πρέπει να αναπτύσσεται μέσα μας ως συναίσθημα.
Αυτο αφενός θεωρείται φυσιολογικό διοτι ετσι γίνονται οι άνθρωποι "fit" στην κοινωνία που τους περιβάλλει και αφετέρου μια τετοια στάση ζωής προωθεί την αρχή της επιβίωσης και αυτοσυντήρησης (δες εποχή των σπηλαίων).

Στην περίπτωση που κάποιος -μεγαλώνοντας- θεωρήσει οτι η η κοινωνική συμπεριφορά του πρέπει να εξαρτάται απο κάποια συναισθήματα που αυτός θεωρεί αξιωματικά δεμένα με την ανθρώπινη φύση του τότε εχουμε εναν ανθρωπο που διαφέρει.....
Παραδείγματα δεν εχω διαθέσιμα αλλα φαντάζομαι οτι γίνομαι αντιληπτός

Εχουμε κάποιον που δεν είναι διπλωμάτης , γλύφτης , οπορτουνιστής (μου αρέσει αυτη η λέξη) κάποιον που είναι ερασιτεχνης στα γκομενικά , "βλάκας" στα επαγγελματικά κτλ....

Ολοι οι υπόλοιποι well adjusted , μπορούν να ανεχτούν τετοια περίεργα τυπάκια δίπλα τους , στον κύκλο τους , στο address book τους ?

------------------------------------------------
ΥΓ
Τι μας λες ρε φίλε καλοκαιριάτικα.....δεν βάζεις κανα βιντεοκλίπ , μου θες και φιλοσοφίες .......Συμφωνώ....
Το τραγουδάκι που ακολουθεί αφιερωμένο σε όλους σας... ακούστε το τέρμα




01.08.07

Dancing in the Dark

Ακολουθώντας την οδο της μηδενικής σκέψεως και εμπνεύσεως σκεφτόταν να ανεβάσει ενα video του Bruce Springsteen , να πετάξει και τους στιχους copy - paste και αυτό θα ηταν όλο....
Αλλο ένα post ....

Ετσι και αλλιώς οι περισσότεροι φίλοι και εχθροί που τον διάβαζαν είχαν φύγει σε αδεια.

Ειχε πολλά πράγματα να γράψει αλλα δεν μπορούσε να τα κατεβάσει απο τον εγκέφαλο στο πληκτρολόγιο.....

Το πρώτο πρόβλημα ήταν οτι ενοιωθε τον πραγματικό του εαυτό του να βρίσκεται αλλού!
Οχι πολύ μακριά του αλλα ούτε και ακριβώς μέσα του.....

Ο πραγματικός του εαυτος στεκόταν παράμερα σαν τρίτος παρατηρητής και δεν χρειαζόταν καθολου να παρέμβει διοτι ολα γινονταν θαρρείς απο μόνα τους ....
Ο ίδιος μιλαγε μηχανικά , εγραφε μηχανικά , δούλευε μηχανικά και το κυριότερο σκεφτόταν και αισθανόταν μηχανικα χωρίς ιχνος συνείδησης
Παντα ετσι πρεπει να γινόταν εδω και χρόνια απλά τωρα το έβλεπε καθαρά οτι ο πραγματικός εαυτός του ηταν ο παρατηρητής της ζωής του.

Και κάτι άλλο : o χρόνος κυλούσε πολύ αργά ΠΛΕΟΝ στην ζωή που παρατηρούσε και αυτο ηταν το δευτερο πρόβλημα... Ισως το πιο σοβαρό.
Οι σκεψεις εναλλάσονταν τοσο γοργά στο μυαλό του που πλέον δεν προλάβαινε να τις εκφράσει.
Το αιτιο με το αποτελεσμα μπερδεύονταν μεταξύ τους και ο ψυχολογικός του χρόνος κύλαγε πολλές φορές ανάποδα,πράγμα σπάνιο αλλα ωστόσο υπαρκτό στη διεθνη βιβλιογραφία.

Τελικά αποφασισε να ανεβάσει το video clip και να τελειώνει με τα πόστ και τις περίεργες σκέψεις