23.03.08

[10] + [17]


[10]
Ηταν άλλο ενα υποτονικό απόγευμα με εναν ανεξήγητα μουντό και υποτονικό καιρό. Σκεφτόμουν με τόση αισιοδοξία το μέλλον που μου ήρθε να μπήξω τα κλάματα.
Η Φ. κοίταζε με απλανες βλέμμα και παρόμοια απόγνωση το καπουτσίνο μπροστά της.

Σκέφτεσαι πού και πώς θα είσαι σε 10 χρόνια απο σήμερα ?


Η ερωτηση της πηρε σάρκα και οστά και πετάχτηκε μπροστά μου ως 3d projection του τραγουδιού που ακουγόταν.
Λυπάμαι ειλικρινά (αυτό ηταν το τραγούδι)
Ηταν ενας αρλεκίνος που γέλαγε σαν αυτούς που πετιούνται απο το κουτί. (αυτό ηταν η ερώτηση)


Λυπάμαι ειλικρινά που δεν θα σου δώσω μια πρωτότυπη απάντηση
Σε δέκα χρόνια απο τώρα θα είμαι ενας μαγκούφης χοντρός μικροαστός υπάλληλος γύρω στα πενήντα.
Θα απολαμβάνω τον καφέ μου κάθε Παρασκεύη απόγευμα στην γνωστή παραλιακή καφετέρια παρέα με την μεσόκοπη παιδική μου φίλη.
Ισως να μου αρέσουν ακόμα τα παιχνίδια στον υπολογιστή.
Ισως να εχω αγοράσει ενα καλύτερο αυτοκίνητο .
Ισως να εχω βαρεθεί να αλλάζω δουλειές.

Ισως πάλι να εχω φύγει και να ζω κάπου αλλού.


Κατι γέλαγε στο πισω μέρος του μυαλού μου αλλα δεν έδωσα ιδιαίτερη βάση εκείνη την στιγμή.
Αναψα ένα πούρο και είδα ολα τα πιτσιρίκια γύρω μου να με κοιτάνε με γουρλωμένα μάτια σαν να εβλεπαν τον ιδιο τον Fidel
Tωρα που το ξανασκέφτομαι δεν θα τον αναγνώριζαν αν τον έβλεπαν.




[17]
Επέστρεψα σπίτι και ασχολήθηκα με χαμηλού επιπέδου Internet surf , αυτό που προφανώς εχει κάνει τους ερευνητές traffic του Google να γελάνε υστερικά.

That Greek guy is querying Nazi base, Antarctica on Google Earth , again hah

Καθώς χτυπαγα την λέξη Antarctica χτυπαγε ταυτόχρονα και το καμπανάκι στο πισω μέρος του μυαλού μου αν υποθέσουμε οτι το μυαλό μου ειναι πιο υπαρκτό απο την βάση των Nazi στην Ανταρκτική.
Σήμερα το μεσημέρι αναρωτιόμουν για το που θα είμαι σε 10 χρόνια απο σήμερα..........
.....οταν ξερω οτι ο πλανήτης Νιμπίρου θα μας καταστρέψει το 2012.

Η ζωή οπως την ξεραμε θα πάψει να υπάρχει , οπως μεταξύ άλλων θα παψουν να υπαρχουν και τα πούρα ,οι τηγανητές πατάτες , ο καφες Λουμίδης και οι περισσότεροι απο μας.
Ασε που θα διαψευστεί και ο Λιακόπουλας και τα προφητικά του βιβλία.


Ειναι δεδομένο δηλαδή οτι θα ερθει ο Νιμπίρας δίπλα μας και θα γίνει της πουτ*νας , απλώς εγω το ειχα ξεχάσει να σας το πώ διοτι προηγούνται κατι αποβάσεις εξωγήινων , ενας τοτάλε κρίγκ κ.ο.κ

Αφου τελικά δεν θα ζήσω δεκα χρόνια γιατι να αγχώνομαι...

Σκέφτηκα και εβγαλα το μπουκαλάκι με το Ουίσκι , άναψα το πούρο και εβαλα τέρμα το αγαπημένο μου τραγούδι που είχα να το ακούσω απο τα 17

Killed by Death - Motorhead (ειναι ωραίο να ξαναγίνεσαι 17)

(οχι δεν θα βαλω σχετικό βίδεο)

17.03.08

Μεταπόστ : θέλω να γινω Συνδικαλιστής




Κακομοίρη Θανάση με τα 1050 καθαρά που δουλεύεις Μαρούσι ,

Χέσε το Facebook για λίγο και μην σκεφτεσαι τα ρακόμελα που θα πιείς την Παρασκευη γιατι εχεις κάψει φλάντζα.
Ακου με λίγο το φτωχό και στριφνό Γερμανό :

Διάκριση (με την εννοια του discriminazion) είναι να κρίνω το κοινωνικό σου status με βάση την χρωματική απόχρωση της ταλαιπωρημένης μάπας σου (σου ειπα να βάζεις αντιλιακή κρέμα) ή της καταγωγής σου.
Πρίν απο 40 έτη θα μπορούσα επίσης να σε κρίνω με βάση το πολιτικό σου φρόνημα και να σε καταδικάσω στα ταρταρα της κοινωνικής απομόνωσης ή να σε στείλω στην Γυαρο αν ησουν κομμουνιστής.
Τωρα -επειδή ψηφίζεις Τσίπρα- θα σε στείλω για σκί στο χιονοδρομικό Τριπόλεως που εχει χειρότερη οργάνωση και απο το ΚΕΒΟΠ , να δεις παλιοκαραγκιόζη τι σημείνει keine Ordnung στην πράξη.

Νομίζω φίλε οτι ηρθε καιρός να αναθεωρήσεις την φυση της εννοιας *κοινωνική διάκριση*

Στην μικρή και ρυπαρή αυτη γωνία της Ν.Α Μεσογείου πρέπει να ξερεις οτι απο τους μικροαστούς μιας κάποιας πέρασης χαίρουν οι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι.
Μην πάει το φτωχό μυαλό σου στους υποψηφίους που συνωστίζονται εξω απο τον ΑΣΕΠ , δίνουν εξετάσεις κτλ.

Εγω μιλάω για τους αλλους.

Γιαυτούς που διορίστηκαν με την λίστα της Χάλι Μπάλι Πετραλιάς το 2004 και του Τσοβόλα *give em all* το Σεπτέβρη του 1988. Eσυ δεν ησουν στις λίστες.

Εγω μιλάω επίσης για τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές που απ'οτι φαίνεται εκτελούν σοβαρό έργο για το κοινωνικό σύνολο μα πρωτίστως για τον εαυτό τους -
[ δες : συνδικαλισμός στο Υπουργείο Πολιτισμού επι Ζαχόπουλου και στην Ο.Α κατα την δεκαετία του 80 (ή πως πτωχεύει μια υγιής εταιρεία με 4 απλές κινήσεις - η τα θέλω ολα τσαμπα και να κάαααθομαι επιδής ψηφισα ΠΑΣΟΚ το 85 η ΝΔ το 90)]

Μιλάω επίσης για το παλικαράκι που διορίστηκε νομικός σύμβουλος σε ΔΕΚΟ επειδή διέθετε το αδιαμφισβήτητο προσόν της Α' βαθμού συγγένειας με την προσωπάρχη της ιδιας ΔΕΚΟ.

Και τώρα εγώ σε κάνω την απλή αυτή ερώτηση :

Πως είναι δυνατόν να θεωρήσω οτι οποιαδήποτε διαμάχη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ή Δημόσιου υπάλληλου με την οποιαδήποτε κυβέρνηση γίνεται για το συμφέρον της κοινωνίας και το δικό μου.
Πως ειναι δυνατόν να θεωρήσω οτι τα παλλικαράκια του ΟΛΠ , της ΔΕΗ , του ΠΟΤΕ της ΕΥΔΑΠ με την οποιαδήποτε dogfight απεργία τους κοπτονται για τα συμφέροντα μιας επιχείρησης την οποία κοντέβουν να φαληρίσουν με την παραγωγικότητα τους.

Δεν φταίει ο καθένας προσωπικά θα μου πείς μια και αυτοί να "βολευτούν " 'ηθελαν.

Δεν φταίω ουτε εγώ όμως.


Και περισσότερο απο ολα δεν αντέχω να σε βλέπω να θεωρείς οτι alles sind in Ordnung.

Kαι να το Facebook , να τα Χιονοδρομικά να τα Ρακόμελα την Παρασκεύη.

Δεν σου ζητώ να κάνεις καμια επανάσταση ρε φίλε ούτε σου ζητώ να πας να παρκάρεις στην Αγία Παρασκεύη - Παρασκεύη απόγευμα επι της οδου Αγίου Ιωάννου.

Σου ζητώ να σταματήσεις , ΕΣΥ ο μη προνομιούχος του Ιδιωτικού τομέα να ΑΝΕΧΕΣΑΙ τις πραγματικές  διακρίσεις

Θες περισσότερες ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις  ?

Θα σου πω *αυριο* γιατι τώρα έχω δουλειά

Μεχρι τοτε κάτσε σκέψου αυτά που σου 'πα και πες μου που κάνω λάθος και που αδικώ τον κόσμο για να παω να μεταλάβω και να εξομολογηθώ



13.03.08

7

Φίλε Θανάση,
Η στάνταρ θεματολογία των μπλόγκερς ( γράφω για συναισθήματα και παλιές φωτογραφίες, αγρυπνες νύχτες , δάκρυα απο το παράθυρο , φωτα του δρόμου, καλοκαίρια που δεν έζησα , τσιπούρες που δεν έφαγα κτλ ) εμπλουτισμένη με στοιχεία mid life crisis και γεροπαραξενιάς απησχόλησε ΚΑΙ τον γράφοντα για ενα -παραδόξως- μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν μου προέκυψε ενα new age θεματολογικό το οποίο και θυμάμαι ακόμα με ρίγη συγκινήσεως. Να μην παραλείψω επίσης και κάτι ιστορίες και κάτι κατηγοριοποιήσεις προαστίων , γυναικών , λεωφορείων κτλ που με απησχόλησαν επίσης.

Η θεματολογία του παρόντος μπλόγκ θα εξελιχθεί αβίαστα (βεβαίως βεβαίως) αλλα μεχρι να συμβεί αυτό ας πιάσω κάνα chain post απο τα μπαλάκια που μου χει πετάξει κόσμος.

(Oπως λέει και μια ψυχή : post που ακολουθεί - ΤΑ ΕΦΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ )

Εγω ελαττώματα ? Αναρωτήθηκα καθως εβλεπα την φάτσα μου στον καθρέφτη

Και μάλιστα εφτά ? Να μην γράψω για τα 7 γουρουνάκια καλύτερα?

Εγω εχω βρεί μόνο 6 - πάρτα :

1. Δεν είμαι λιγούρης ως άνδρας . Και θα μου πεις είναι ελάτωμα αυτό ? - Φυσικά !Θα εκανα περισσότερο σεχ αν ήμουν και δεν νομιζω οτι χρειάζεται αντιπαράδειγμα


2. Δεν είμαι ανεξίκακος (ούτε αλεξικέραυνος). Με άλλα λόγια κρατάω κακίες και το γουστάρω. Εχω λογαριασμό στο φατσοβιβλίο γιατι απλώς επρεπε να κάνω μπλόκ (4) άτομα
Τωρα που το σκέφτομαι : Θα εκανα περισσότερο σεχ αν ήμουν λιγότερο στριφνός και δεν νομιζω οτι χρειάζεται αντιπαράδειγμα


3. Δεν είμαι superman(οπως αποδεικνύεται). Ό πρωτος εργοδότης μου δεν το πίστευε και θεώρησε φυσιολογικό οτι επρεπε να παίρνω αδεια ανα τριετία , να δουλεύω Σαββατοκύριακα και στο τέλος να δεχτώ ως τόπο εργασίας τα Οινόφυτα Βοιωτίας. Οι επόμενοι εργοδότες πληρώνουν τα σπασμένα (νεύρα μου)
Για σεχ με σπασμένα νεύρα δεν συζητάμε


4. Δεν ακούω Ελληνικά και αγνοώ τα ονόματα των τραγουδιστών που μου τσαμπουνάτε συχνάκις. Επίσης δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο.Υπάρχουν γυναίκες που με θεωρούν gay επειδή δεν βλέπω ποδόσφαιρο.
Τωρα που το σκέφτομαι : Θα εκανα περισσότερο σεχ αν ήμουν περισσότερο macho και δεν νομιζω οτι χρειάζεται αντιπαράδειγμα

5. Δεν γουστάρω να οδηγώ γιατι αυτό με εκνευρίζει αφάνταστα. Το κάνω με το ζόρι
Παρεπιπτόντως Θα εκανα περισσότερο σεχ αν γινόμουν για παράδειγμα ο προσωπικός οδηγός της προγναθικής

6. [Μαλλον] δεν κάνω πολύ sex


ΥΓ
Ξαναδιαβάζοντας το ποστ , κρίνω οτι ο Σίγκμουντ και η θεωρία του πανσεξισμού επαληθεύεται για άλλη μια φορά (νομίζω?)
.


06.03.08

Ασχετο

Θυμάμαι τον μακαρίτη τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο να κάνει μεσημεριανή εκπομπή στο "θρυλικό" κανάλι του Κουρή πριν απο καμια 15αριά χρόνια.
Η εκπομπή δεν είχε τίτλο γιατί όπως έλεγε και ο ίδιος : "Τι να τον κάνετε τον τίτλο , πείτε στον κόσμο οτι θα βγεί ο Βαγγέλης ο Γιαννόπουλος να τα πεί"
Τελικά τον πίεσαν να βάλει ταμπέλα και αυτή ήταν : "Κριτική επι του Δημοσίου και Πολιτικού βίου των Ελλήνων".

Σκεφτόμουνα λοιπόν οτι σήμερα θα ηταν μια καλή ιδέα να βγεί στον αέρα μια εκπομπή με τίτλο "κριτική επι του εργασιακού , γκομενικού και social Networking βίου των Ελλήνων"

Ο παρουσιαστής θα σχολίαζε με υφος και στυλ Γιαννόπουλου τα τεκταινόμενα στην δουλειά και την προσωπική ζωή του καθενός.

" Αμ το άλλο , εκεί στην Παπάρας Consulting ενω πήζει ο κοσμος στη δουλειά και ουτε στο face book δεν προκάμουνε να μπούνε , πηρε η άλλη η βυσματωμένη η Γραμματές άδειααααα και χωσανε την Μαρία απο το Λογιστήριο που εχει και μπλόγκ η κοπέλα -το ροζ αρκούδι μπλόγκσποτ- και δεν εχει απαντήσει στα κόμμεντς εδω και μια εβδομάδα το κορίτσι"

Δεν είναι κακό το Φατσοβιβλίο , ούτε τα μπλόγκς ούτε τα mails με ανέκδοτάκια που ανταλλάσονται μεταξύ των μελών του νέου κοινωνικού γκρούπ "Επιασα τα 950 ευρώ και Δουλεύω Μαρούσι χωρίς θέση Πάρκινγκ". Ουτε οι τύποι με τα αφάνα μαλλιά που σύχναζαν στη Dorian Gray ήταν κακοί αλλά τους λέγαμε φλώρους.

Επινοώντας μια σύντομη ονομασία για τους σημερινούς , ας τους ονομάσουμε " Το group των 950άρηδων".
Οι 950άρηδες είναι κατα βάση νεαροί πτυχιούχοι με ξένες γλώσσες που εργάζονται σε εταιρείες με ξένα ονόματα και ελληνική οργάνωση και οι οποίες στεγάζονται στην ευρυτέρα περιοχή γεωγραφικού μήκους απο Αλεξάνδρας εως Κηφισιά και πλάτους απο Νέα Ιωνία εως Αγια Παρασκεύη.Ας ονομάσουμε αυτή την περιοχή Γραφειούπολη.

Στους 950άρηδες οφείλεται η πρωινή κίνηση σε κομμάτι της Μεσογείων και της Κηφισίας και τα μισά τουλάχιστον άγαρμπα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Με τον καιρό θα μάθουν να παρκάρουν αλλα μέχρι τοτε ελπίζουν να εχουν γινει μάνατζερς και να εχουν θέση πάρκινγκ και εταιρικό αυτοκίνητο.

Η επιστήμη των πιθανοτήτων βέβαια λέει οτι μεσα στην πενταετία οι μισές απο αυτές τις εταιρείες θα εχουν κλείσει ή εξαγοραστεί απο άλλες εταιρείες με ξενα ονόματα και Ελληνική οργάνωση.

Παραδόξως ολοι οι 950άρηδες πήζουν στην δουλειά πλήν όμως βρίσκονται με το ενα πόδι στο Φατσοβιβλίο και με το άλλο στο Skywalker ενεκα του επιθυμητού advancement της Καριέρας τους.
Αντε και στο G-mail κανα μισάωρο με το μεσημεριανό.

Ολα τα παραπάνω βέβαια ειναι δική μου στερεοτυπική και χαμηλής εμπλοκής θεώρηση της πραγματικότητας .


Δεν ισχύουν για σας.


Αν ισχυαν ο μισθός σας θα ηταν 950 το μήνα, θα ειχατε προφαιλ στο φατσοβιβλίο θα διαβάζατε το μπλόγκ μου και θα είχατε ενα κόλημα με το σκί εδω και δυο χρόνια

Ασχετο

03.03.08

To Τέλμα

Μα τις χίλιες πίπες!!
Τόσο καιρό έτρωγα μη πιστοποιημένο σπανάκι !!!







Eχω στην κυριολεξία βαρεθεί να ακούω λεπτομερείς αναλύσεις ολων των παραλλαγών του όρου "Τέλμα" , απο συνομήλικους φίλους και συνεργάτες.
Mου παραπονιούνται οτι η ζωή τους δεν παρουσιάζει πλέον κανένα ενδιαφέρον και οτι νοιώθουν σαν να βρίσκονται σε βάλτο που δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν μπρός η πίσω.....

Καθώς μου αναλύουν αυτα που νοιώθουν σκέφτομαι οτι ήρθε ίσως η κατάλληλη ώρα να αλλάξω παρέες ή επαγγελματικό προσανατολισμό........

...Σκέφτομαι βεβαια οτι αυτά που μου λένε οι τελματωμένοι δεν διαφέρουν απο αυτά που εγώ προσωπικά νοιώθω και καταγράφω στο παρόν ιχθυολόγιο εδώ και τουλάχιστον δεκα πόστ.
Ας μην ξεφεύγω όμως διότι μιλάγαμε για το τέλμα ολωντωνάλλων :

Το μικροαστικό τέλμα των 30+ [ή 40-] εμφανίζεται ως μπούχτισμα που δεν επικεντρώνεται σε κάτι συγκεκριμένο (πχ στο κυκλοφοριακό ή στα εργασιακά ή στις σχέσεις που είναι να τις χέσεις) αλλα σε όλα τα προαναφερόμενα μαζί και σε αλλα ΠΕΝΤΑΚΟΣΑ παραγωγά τους.
Ως αποτέλεσμα της δυσφορίας , εχουμε όλοι γίνει γκρινιάρηδες - ή για να το πώ πιο επιστημονικά έχουμε αναπτύξει πλέον μια νέα *στραβή* οπτική γωνία για απλά πράγματα που κάποτε δεν μας απασχολούσαν κάν.

Αυτο με φέρνει πιο κοντά στον συλλογισμό του οτι η γενιά μου (που δεν ειναι μια τυχαία γενιά ) εφτασε στο ... mid life crisis.


Μιλάω σε όλους μας και κοιτάω και μένα μέσω της αντανάκλασης του monitor
Να χέσω τα CD των NIRVANA που εχουμε ακούσει και τα επεισόδια του Star Trek που εχουμε δει ολοι απο το '83 και εντεύθεν καθώς επίσης και την συμπαγή εμπειρία των Eighties που ζήσαμε ως μαθητές η φοιτητές αν μια κωλοορμονική δυσλειτουργία γκρεμίσει το συστημα των αξιών μας τώρα και οι αιώνιοι έφηβοι μετατραπούμε σε μεσήλικες με παραξενιές......