30.05.11

Το Μαρκετινγκ της κρισης


Update 3/06 : officialy πλεόν : το κινημα των καθυστερημένων του Facebook
 Ο καθυστερημένος  ποστάρει ως δικαστής και κριτής των πάντων 
 Ναι , οι πολιτικοι θελουν κρεμάλα επειδή δεν εφάρμοσαν νομους ευγονικής πριν κάμποσα χρόνια



1.   Τον τελευταίο καιρό γνωρίζω ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που ταυτίζουν το Internet με το Facebook και τα λοιπά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. 
Μακάρι μονο αυτά να ηταν το Internet , θα ειχα γλυτώσει απο το λογαριασμό της Forthnet
Το ακατανόητο για μενα είναι οτι τα πρόσωπα που εγω βλέπω να επεκτείνουν την "γεμάτη και υπερδραστηρια" κοινωνική τους ζωή  στα Facebook και τις λοιπές αηδίες :
α - απέχουν  ηλικιακά απο την εφηβεία
β - το sex(καταπως λένε) δεν ειναι το βασικό τους κίνητρο για να συμμετάσχουν
γ - Εχουν λύσει ολα τα αλλα προβλήματα τους και μενει μονο η δικτύωση με ενα ετερόκλητο συνοθύλευμα ανθρώπων που αλλους γνωρίζουν , αλλους δεν γνωρίζουν, αλλους θα ηθελαν να γνωρίσουν αλλα δεν εχουν χρόνο κτλ

Περιεργο μου φαίνεται διοτι αν δεν ισχύουν τα παραπάνω οι ιδιοι ειναι μαλλον μακριά απο την αγορά του συγκεκριμένου προιόντος.
Καταλαβε το : Για να δικαιολογείς τη  φωτογραφία με το ηλίθιο χαμόγελο με το ποτηρι στο χέρι ή την αλλη που εβγαλες εξω απο τον καθεδρικό του Αγιου Μαρκου πρεπει να σαι 17 (στο μυαλό) , να εχεις κενά επικοινωνίας , ελλειψη σεχ και να εχεις λύσει μια σειρά απο βασικά σου προβλήματα ωστε να εχεις ορεξη για χαζοκουβέντα και τσατ.
H διείσδυση  προιόντος ομως ξεπερνά τις προσδοκίες αυτων που το σχεδίασαν -  διοτι πως να το κάνουμε μετά τα 40 like στο γκρουπ για τα μαλιά της λειντι γκάκα και τις φιγούρες του Τρυφωνα Σαμαρα κάποιοι γινόμεθα και Indignados ( Νεες χρησεις για ενα παλιό προιόν) 
Αλλα σενιορ για να εισαι Indignado σημαίνει οτι εχεις προβλήματα που σε κρατάνε μακριά απο Facebook και λοιπές μαλακίες - στην μορφή που  εμπεδώσαμε αυτες τις μαλακίες τα  τελευταία χρόνια...


2. Ουτε οι ιδρυτές των FB ,Linked in , Twitter αρνούνται οτι το δίκτυο τους ειναι ΠΡΟΙΟΝ σαν  τα φαστ μουβινγκ και τα ταχυφαγεία. 
Αυτοι που δεν καταλαβαίνουν αυτη την απλή αλήθεια δεν διστάζουν να το χρησιμοποιήσουν σε κινήματα τα οποία λογικά θα επρεπε να ηταν υπεράνω απο ολες αυτές τις αηδίες.   
Τελικά τι ειναι αυτα τα κινήματα που στελνουν χιλιάδες στις πλατείες ? 
Μαζικής προσέλευσης ειρηνικές δαμαρτυρίες απέναντι στην δυστυχία και την κακομοιριά που ερχεται.
Τι θα πεί μαζικό ?  Δηλαδή ειναι ευπρόσδεκτοι ολοι ? 
Αυτοι που διαμαρτύρονται γιατι τους εκοψαν 8% απο τον ετήσιο μισθό των 80.000 και προστατευονται με το αλάθητο του μάπα θα διαμαρτυρονται πλάι στον νεοάνεργο της μεσης ελληνικής επιχείρησης τον αδικημένο παροντος , παρελθόντος και μέλλοντος?
80 k εισόδημα σήμερα σημαίνει οτι εισαι αριστοκρατία , που πας ρε μεγάλε με τους ιντινιαδες? 
Οποιος πιστεύει οτι ολοι ειμαστε το ιδιο σ'αυτή τη χώρα καλά θα κάνει να ξαναγυρίσει πισω στο Facebook και στα like στις χορευτικές φιγούρες του Σαμαρά. Το μυαλο του μεχρι εκεί φτάνει.
Γιατί ακούγομαι τοσο κατηγορηματικός και σίγουρος ?
Διοτι για αυτά που ζούμε γράφω εδω και 3 ετη : δες εδώ , εδώ και εδώ


3. Οι προβλέψεις και τα Business Plans

Ειναι βαρετά ολα τούτα  , ισχυουν αυτά που έλεγα το Μάρτιο του 2009

Update : Ενα χρόνο μετα την ντε φάκτο και ελεγχόμενη χρεωκοπία που μεταφράστηκε στην Ελλάδα ως μνημόνιο συνεργασίας , τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ συνεχίζουν την μάσα , το ίδιο και οι μεγαλοεργολάβοι (πχ Unisystems) που αναλαμβάνουν ιστοσελίδες για 90 εκατομμύρια ευρώ,
Οι εταιρείες προστασίας χταποδιού και ευημερίας μεταναστών συνεχίζουν την δράση τους και οι συνδικαλήτες των χρεωμένων ΔΕΚΟ παραμένουν αλώβητοι σπίτι τους.
Ο Καβαλιεράτος συνεχίζει να ειναι υπάλληλος της ΔΕΗ κτλ , κτλ
Για ολα τούτα φυσικά ΜΩΚΟ μεγάλο απο τους ιντινιάδες

  • Μεχρι το τελος του ετους 10% απο εσας που διαβάζετε αυτες τις γραμμές θα ειστε ανεργοι (μην χτυπας το back στον αγαπημενο σου browser , δεν ειναι χρονομηχανη ο Firefox).
  • Το διπλάσιο ποσοστό και ισως λιγο μεγαλύτερο δεν θα εχει καμία ονομαστική αυξηση αποδοχών με το 70% του συγκεκριμένου υποσυνόλου να εχει μείωση των -επαναλαμβάνω- ονομαστικών αποδοχών.
  • Η κινηση στους δρόμους καθως και η αδειοδότηση νεων οχημάτων στα αστικά κέντρα δεν θα μειωθεί στο παραμικρό. Υπάρχουν ζορικες στατιστικές που αφορούν τις τασεις στις συνήθειες , τον τρόπο ζωής και την ανελαστικοποίηση καποιων καταναλωτικών συνηθειών που θα αφηναν αφωνο τον Lombrozo.Η διαφθορα και η παραοικονομία , θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν οτι το ασχημο βλέπετε γύρω σας.
  • Ειναι καιρος να αρχήσετε να προσεχετε τον εαυτό σας περισσότερο και μην παει το μυαλό σας σε τσεκ απ και γιατρούς αλλα σε συστήματα συναγερμών και αλεξισφαιρα. 
Αυτά τα ολίγα , για να μη λές οτι δεν στάλεγα (Θανάση)

24.05.11

Η Αλληγορία του πάστορα


Κάποια Αμερικανάκια περίμεναν εναγωνίως το ιδιότυπο τελος του κόσμου της 21ης Μαιου όπου μια  ρουφήχτρα (μια για τον καθενα μας ) θα μας πέταγε στην  κόλαση ή τον παράδεισο  ανάλογα με τον βίο του καθενού...

Δεν εγινε αλλα επικεντρώνομαι στο οτι μια πολύ προσωπική ρουφήχτρα για τον καθένα ειναι πάντα εδώ και μην πάει το μυαλό σου στα πονηρα. 
Ειναι εδώ η ρουφήχτρα και θα σε φτύσει στην κόλαση ή στον παράδεισο ή εναλλαξ στην κόλαση και μετά στον παράδεισο σε ανυποπτη στιγμή και δεν θα ειναι κει κανένας πάστορας να σε σωσει ..
Γιατι η μετάβαση θα σε αφήσει ακίνητο στην καρέκλα σου - ουτε το φρύδι σου δεν θα χει σηκωθεί αλλα θα χεις πάει στον παράδεισο του χθες και θα χεις γυρίσει πισω στην κόλαση σε dt. 

Αυτα συμβαίνουν πάντα οταν αρχίζει το καλοκαίρι , κατι οι ζέστες , κατι κανα ποτάκι στην παραλία , θα χεις πάντα την ευκαιρία να διαπιστώνεις οτι ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο σήμερα. 
Και ετσι θα ζεις πάντα στην κόλαση του κακού παρόντος ...

Και αυτή θα ειναι η προσωπική σου ρουφήχτρα