09.06.08

Αυτοβελτίωση



Ο ήλιος κόντευε να δύσει και εγω περπάταγα στην παραλία.
Το θέαμα γύρω μου θύμιζε σκηνικό τηλεοπτικής διαφήμισης ή εξώφυλλο βιβλίου αυτοβελτίωσης με τίτλο "Γίνε σαξεσφουλ σε δυο μόνο εβδομάδες ".

Τότε θυμήθηκα οτι οταν ημουν μικρότερος (μην ρωτάτε πόσο μικρότερος) μου αρεσε να διαβάζω τέτοια βιβλία προσωπικής αυτοβελτίωσης με δυνατούς τίτλους και συνήθως αδύναμο περιεχόμενο. Βλακείες ...


Αν δεν το εχετε καταλάβει, η ζωή δίδεται χωρίς οδηγίες χρήσεως. Οποιος προσπάθησε να γράψει κατι παρόμοιο -στην καλύτερη περίπτωση- έγραψε κατι που ισχύει μονο για τον εαυτό του ή για ανθρώπους που ζουν υπο παρόμοιες με αυτόν συνθήκες.

Αναψα πούρο και εμεινα να κοιτάζω την ηρεμη παραλία απολαμβάνοντας την απογευματινή δροσιά.

Ενα τραγούδι του Bryan Adams ακουγόταν στο background και εφερνε στο μυαλό αναμνήσεις μακρινές απο εποχές που πήγαινα διακοπές και ολη η βδομάδα ηταν ενα Σαβατοκύριακο.
Το πούρο απέκτησε γεύση παγωτού κακάο και ο καπνός που εβγαζε μύριζε σαν φιδάκι για τα κουνούπια και εγω πλημύρησα απο το feeling των ατέλειωτων καλοκαιριών .

Και παρά τις σκέψεις η ωρα δεν περνούσε και ο ηλιος εμενε εκεί για ώρες καρφωμένος στον ορίζοντα μη θέλωντας να δύσει ...

(Ο.Κ back to reality απο αυριο αλλάζω μάρκα πούρων)

6 comments:

pietà hat gesagt…

Συμφωνώ μαζί σου!

Και που΄σαι, αυτά που έχεις ήδη αγοράσει από την συγκεκριμένη μάρκα, μην τα πετάξεις, κρίμα θα΄ναι...στείλτα εδώ, κάτι θα βρω να τα κάνω.... :))

JoaN hat gesagt…

...κι ήθελα να στο πω... :P


(Αντί για αυτοβελτίωση διάβασα αποδελτίωση :s )

JoaN hat gesagt…

aaaa 3, 2, 1, καιιι

φόρεσεεε το σκούρο του, άναψε το πούροο του μπήκε στο αμάξι του καιιιι εντάξει τουυυ σαλαλαλα

3 parties a day hat gesagt…

Κανείς επιτυχημένος δεν χρειάζεται self- help book. Οι υπόλοιποι, τι να τα κάνουν τα βιβλία αυτά; Καμία δήλωση και καμία οδηγία δεν μπορεί να καλύψει έναν ωκεανό αρνητικών σκέψεων. Μιλώ εκ πείρας.

bbchris hat gesagt…

Είμαι υπέρ του αυτοσχεδιασμού. Βαριέμαι τα manual.
Να πω την αλήθεια βαριέμαι το διάβασμα εν γένει...

[Germanos] hat gesagt…

@Pieta - θα σε απογοητευσω , τα πουρα αυτα ειναι βελγικα

@Joan - Αποδελτιωση μιας αυτοβελτίωσης

@3pad - εχω διαβάσει απειρα , αν υπηρχε και καλό σ'αυτα αμφιβάλω , αλλα μαλλον το ακυρωσα διοτι (μια απο τα ιδια ) ειμαι αρνητικος τυπος

@Chris - Εγω το ξαναρχισα προσφάτως φίλε