21.08.08

Συνταγές δια Κομμουνιστάς και Συνοδοιπόρους


Συνταγές δια κομμουνιστάς δεν εβρήκα αλλα φαντάζομαι θα ετρωγαν κοτόπουλο ψητό στο φούρνο με πατάτες χωρίς κοτόπουλο ή φακές με κάλτσες.

Εβρήκα ομως την παρακάτω συνταγή  για οπαδούς του Τσίπρα 

Σοκολάτες τηγανητές 

Υλικά:
- Αλεύρι
- Κορν φλάουρ
- Σόδα μαγειρικής
- Γάλα
- Snickers ή/και Mars. Κατά προτίμιση snickers.
- Ηλιέλαιο
- Μερικές φέτες ψωμί
- Προαιρετικά παγωτό βανίλια ή σαντιγύ για συνοδευτικό (ή και τα δύο)

Προετοιμασία:
Βάζουμε τις σοκολάτες στο ψυγείο ώστε να είναι κρύες όταν θα τηγανιστούν.
Πρέπει να ετοιμάσουμε ένα μείγμα ζύμης στο οποίο θα βυθίσουμε τις σοκολάτες. Το πόσο εξαρτάται προφανώς από το πόσο κομμάτια θέλουμε να ετοιμάσουμε. Η αναλογία είναι 1 κουταλιά κορν φλάουρ για κάθε 2 κουταλιές αλεύρι.
Αφού ανακατεύψουμε στο μπωλ τα αλεύρια, προσθέτουμε ένα μικρό κουταλάκι σόδα.
Προσθέτουμε όσο γάλα χρειάζεται μέχρι γίνει ένα πυχτό μείγμα. Εναλλακτικά, αντί για γάλα μπορούμε να χρησιμοποήσουμε μπύρα για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αν και εμένα δεν μου άρεσε αυτή η εκδοχή.
Κόβουμε τα snickers και τα mars στην μέση, αν έχουμε αγοράσει το κανονικό μέγεθος. Αν έχουμε αγοράσει τις mini εκδοχές τους που πουλιούνται σε σακουλάκια πολλά μαζί, δεν χρειάζεται να τα κόψουμε, μια χαρά είναι έτσι.
Bυθίζουμε τις σοκολάτες στο μείγμα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι αρκετά πυχτό ώστε τα κομμάτια να στάζουν ελάχιστα όταν θα τα ρίξουμε στην κατσαρόλα.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με λάδι τόσο ώστε να μπορούν τα κομμάτια να βυθίζονται ολόκληρα μέσα χωρίς να περισσεύουν.
Το λάδι δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ζεστό, αλλιώς θα κάψει τις σοκολάτες. Ένα καλό πείραμα που μπορούμε να κάνουμε για να δούμε αν είναι στην σωστή θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα στο λάδι ένα μικρό κομματάκι ψωμί και βλέπουμε αν καφετίζουν ελαφρά οι άκρες του μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Αν όχι, πετάμε το κομμάτι του ψωμιού και ξαναδοκιμάζουμε λίγη ώρα αργότερα.
Όταν μετά τις δοκιμές με το ψωμί είμαστε έτοιμοι, ρίχνουμε τις σοκολάτες στο λάδι, με προσοχή γιατί τείνουν να κολλάνε μεταξύ τους. Ο χρόνος τηγανίσματος είναι περίπου ένα λεπτό για το κάθε κομμάτι ή μέχρι να καφετίσουν ελαφρά.

Τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή/και σαντυγί και τα τρώμε αμέσως. Καλή μας όρεξη. 




6 comments:

Aggelos Spyrou hat gesagt…

Το παγωτό βανίλια είναι πολύ καπιταλιστικό.

Έπρεπε να βάλεις σκέτο αφρόγαλα.

Narita hat gesagt…

το ηλιέλαιο πρέπει να είναι της γνωστής ποικιλίας ορυκτού πλούτου;

exitmusician hat gesagt…

Εμπνευσμένος από τα deep-fried Mars bars που αποτελούν έμπνευση των πασίγνωστων για τη μνημειωδώς ανθυγιεινή κουζίνα τους Σκωτσέζους ή απλή σύμπτωση; Που να δεις και το Elvis sandwich...

Veröffentlichen Sie meinen Kommentar bitte!

Spy hat gesagt…

Το "πυχτό" γράφεται με ήτα.
Πηχτό.

[Germanos] hat gesagt…

@spy - το ξευρω αλλα το εκανα κοπυ πειστ απο αλλου και δεν εμπηκα στον κοπο μικροδιορθωσεων

@exit musician - Μπακαλιαρος πλακι με σαντιγι και σαντουιτς με μπάμιες ,

@narita - ναι διοτι οι Ουκρανοι ηταν κομμουνισται που εχαθησαν (κοιτα προηγουμενο ποστ)

@Σπυρου - Συμφωνω με την παρατηρηση , μυτζιθρα επρεπε να βάλω

Ελευθερία Αραβανή hat gesagt…

δεν την είχα ξανακούσει αυτή την συνταγή και ούτε την είχα φανταστεί...