20.12.08

H Αυτοκριτική ενος Μαλάκα

Την αυτοκριτική μου εγώ την έκανα εχθές που διάβαζα ένα βιβλίο για τα μυστήρια του κόσμου και έλεγε για τους Χάρτες του Πιρι Ρέις , τα μυστηριώδη κτίσματα στο Μπααλμπέκ κτλ

Ξάφνου ανακάλυψα ποσο ρηχος μπορεί να καταντήσει ενας μικροαστός σαν εμένα που θεωρεί τα μικροαστικά μυστήρια πιο ανεξήγητα και πιο ενδιαφέροντα:

1. Τι κάνει τόσος κόσμος εργάσιμες μέρες και ώρες στο κέντρο της Γλυφάδας ? ..
Που πάνε όλοι αυτοί που ανεβαίνουν / κατεβαίνουν την Μεσογείων στις 11 το πρωί ?

Αυτες ειναι φαντάζομαι οι τυπικές συμπεριφορές της λαικής μάζας που βρίσκεται ενα βήμα πριν την εξέγερση οταν τα πάντα αστυνομοκρατούνται και παντού υπάρχει καταστολή και χούντα.
Διοτι - ας μην γελιώμαστε - υπάρχει τεράστια καταστολή (του κεντρικού νευρικού συστήματος) στην Ελλάδα (a.k.a Φραπεδιστάν).

Δίνουν αρτο και θεάματα στην μαζα οι δικτάκτορες [εξ'ού και το παγκόσμιο φαινομενο -δουλεύει -ενας -κάθονται- δέκα , με τους τελευταίους δεκα να ονομάζονται χλιδάνεργοι ή συνειδητοποιημένοι άνεργοι της κλεψιάς και της αρπαχτής] αλλα που να φαντάζονταν οι δικτάκτορες των Αθηνών οτι ολες αυτες οι μάζες του φραπέ και του κιτρινου ζαντολάστιχου κάποτε θα εξεγείροντο.
Ουτε οι δικτάκτορες θα το φαντάζονταν ουτε εγώ.
Αν το φαντάζεσαι εσύ , θα σε συμβούλευα να διοχετεύσεις την φαντασία σου σε κοινωνικά πιο επωφελείς δραστηριότητες όπως την συγγραφή βιβλίων τα οποία δεν θα χαρακτηριζα επιστημονικής φαντασίας διοτι εσυ και επιστήμη δεν συμπορεύεστε.


2. Γιατί όλοι οι Ελληνες εργοδότες (άνθρωποι και εταιρείες) ειναι τόσο μαλάκες? Φταινε οι χαμηλοί τζίροι που τους οδηγούν σε μαλακίες , ή για τους χαμηλούς τζίρους φταιει μόνο η μαλακία τους?
Οι χαμηλοί τζίροι ειναι δεδομένοι. Μήπως ομως φταίει καποιου είδους καταστολή και εδώ?
Η εγκεφαλική καταστολή που προκαλείται απο την αγνοια ,της βλακεία , την καταστολή του γούστου και της απλής λογικής (λέμε για παράδειγμα) .
Μήπως η αρχετυπική φράση "ζμπούτσαμ" συνοψίζει τα παραπάνω ή πρέπει να βγείς στον δρόμο για να δεις πως οδηγάει ο μεσος κατοχος BMW?

3. Πόσα κιλά διακοσμητικός μπορεί να είναι ο Πωλητής ή ακαουντ μάνατζερ , ο Διευθυντής , ο αστυνομικός Διευθυντής , ο Υπουργός , ο Πρωθυπουργός κτλ ?
Μήπως φταίει η ίδια μορφή καταστολής και εδώ?
ζμπουτσαμ εδώ , ζμπουτσαμ εκεί , ζμπούτσαμ εγώ , ζμπούτσαμ εσύ


4. Γιατί θα πρέπει να είμαι πολίτης ενός κράτους που θα δανειστεί απο το εξωτερικό για να πληρώσει τους μισθούς καταμετρητών της ΕΥΔΑΠ και συνδικαλιστών?
Μήπως ειναι σε καταστολή αυτος που τους πληρώνει ? (Δες ερώτημα 2)

5. Γιατί ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας που αυτοσερβίρεται ως προβληματισμένος πολιτικός δεν θα θεωρούσε αξια προβληματισμού τα ως άνω ερωτήματα [1-4].

Και γαμησε τον Τσίπρα , διοτι το παλικάρι φαίνεται οτι ακολουθεί τους γενικούς κανονες καταστολής του Κ.Ν.Σ.
Απάντησε μου σε παρακαλώ στην παρακάτω ερώτηση :

Γιατί πρέπει ενας Γερμανος να ασχολείται με τα παραπάνω ερωτήματα ?

Δες τίτλο ποστ