04.03.09

Προσεχώς το μέλλον

[Ο Γερμανός Καφετζού]



Ανέκαθεν αντιπαθούσα τις μελοντολογικές παύλα κλισέ ερωτήσεις του στύλ Πως φαντάζεστε την ζωή σας σε πέντε χρόνια απο τώρα..

Το μέλλον ειναι ενα συνολο γεγονότων που δεν εχουν συμβεί ακόμα και καποιος μου ζητά να περιγράψω τα σημαντικότερα απο αυτά.
Η προσθήκη της λέξης φαντασία δεν το σώζει (για να στο πω λαικιστί)...
Δεν συνηθίζω να φαντάζομαι ουτε οραματιζομαι κατι που δεν υπάρχει , το δε επόμενο λογικό σταδιο θα ηταν να βγαίνω για καφέ με τον Γουλιέλμο Β ή να μιλάω στον τοιχο .
Μολαταύτα η μελοντολογία επιπέδου καφετζους της γειτονιάς και ο οραματισμός επιπέδου πολιτικάντη θεωρείται κατι το φυσιολογικό.

Δεν συμπάθησα ποτε ταινιούλες οπως το Back the future και το φαινόμενο της πεταλούδας καθότι εκει το μέλλον παρουσιάζεται ως κατι το ιδιαίτερα ευθραυστο.
Το Ευθραυστο -ως γνωστόν- ειναι μηχανικη ιδιότητα που δεν αρμόζει στα ανυπαρκτα υλικά.

Φταρνιζεσαι στις 7 Μάρτη και ο φιλος σου ο Βρασίδας κερδίζει το Lotto στις 5 Νοεμβρη του επομένου εξαιτιας μιας αλυσιδωτής αντίδρασης γεγονότων που θα μου προκαλούσε κλαυσιγελο αν την ανελυα σε βάθος.
Ξεχαστε παρακαλώ το φαινόμενο της πεταλούδας και την θεωρία του χαους.
Ασκούμε μικρό ελεγχο σε αυτα που πραγματικά επηρεάζουν την καθημερινοτητα μας.
Πειραματικα εχω αποδείξει οτι αν αλλάξω 17 δουλειές μεταξύ 7 Μάρτη και 1ης Σεπτέβρη θα αισθάνομαι το ιδιο μαλάκας στις 5 Νοέμβρη , πιθανον δε και να ζητάω δανεικά απο τον Βρασιδα ασχετως αν ο τελευταίως εχει κερδίσει το Λότο ή οχι.

*

Η πρόβλεψη ως ανάλυση στατιστικών δεικτών και τάσεων διαφερει απο την πρόβλεψη της κυρα Σταυρούλας της καφετζους καθοτι η πρώτη στηριζεται σε λογικά επιχειρήματα και νούμερα.
Θα κρυψω τις πηγές μου αλλα θα σου αναφερω ξερά και μονο τις προβλέψεις :
  • Μεχρι το τελος του ετους 10% απο εσας που διαβάζετε αυτες τις γραμμές θα ειστε ανεργοι (μην χτυπας το back στον αγαπημενο σου browser , δεν ειναι χρονομηχανη ο Firefox).
  • Το διπλάσιο ποσοστό και ισως λιγο μεγαλύτερο δεν θα εχει καμία ονομαστική αυξηση αποδοχών με το 70% του συγκεκριμένου υποσυνόλου να εχει μείωση των -επαναλαμβάνω- ονομαστικών αποδοχών.
  • Η κινηση στους δρόμους καθως και η αδειοδότηση νεων οχημάτων στα αστικά κέντρα δεν θα μειωθεί στο παραμικρό. Υπάρχουν ζορικες στατιστικές που αφορούν τις τασεις στις συνήθειες , τον τρόπο ζωής και την ανελαστικοποίηση καποιων καταναλωτικών συνηθειών που θα αφηναν αφωνο τον Lombrozo.Η διαφθορα και η παραοικονομία , θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν οτι το ασχημο βλέπετε γύρω σας.
  • Ειναι καιρος να αρχήσετε να προσεχετε τον εαυτό σας περισσότερο και μην παει το μυαλό σας σε τσεκ απ και γιατρούς αλλα σε συστήματα συναγερμών και αλεξισφαιρα.
Ηθελα να πω και αλλα απο αυτα που μου εμπιστευτηκαν σημερα το πρωί αλλα δεν θελω να φανω ασυνεπης στα πιστευω μου.
Δεν πιστευω στην επαρκη πρόβλεψη του μέλοντος ουτε μεσω των στατιστικών διοτι

Το μέλλον ειναι ενα συνολο γεγονότων που δεν εχουν συμβεί ακόμα

4 comments:

Spy hat gesagt…

Μεσ' την αισιοδοξία είστε...

Anonym hat gesagt…

Θα μενε άφωνος ο Λομπρόζο αν διάβαζε το ποστ σου.

Anonym hat gesagt…

Καλά βουλωμένο γράμμα διαβάζει η πηγή σας λέμε!!
Ελπίζω, επίσης, να μην είστε γκαντέμης, γιατί δε φοράω τα σκόρδα μου σήμερα!!

exitmusician hat gesagt…

Με τρομάζεις αγαπητέ. Κι αν τα δύο πρώτα δε με πολυαγγίζουν, το τέταρτο sends shivers down my spine.