20.10.08

Ποιο το νόημα της ζωής ?










Το ερώτημα με είχε ήδη απασχολήσει αρκετές φορές.

Μάταια μια και δεν εύρισκα ποτέ απάντηση...

Δεν μπορούσα ολες αυτές τις φορές ουτε καν να θυμηθώ τι έλεγαν αλλοι πιο σοβαροι ανθρωποι επι του θέματος.

Χρησιμοποιούσα τότε άλλα ερωτήματα ως αντιπερισπασμό της σκέψης όπως που διάολο βρίσκει ο Ποπάυ τις κονσέρβες με σπανάκι ενω εγώ εχω γυρίσει ολα τα super market και δεν βρίσκω?

.

.

2. ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και ΠΩΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ?

Τελευταία φορά που με χτυπησε πάλι το ιδιο αμείλικτο μα πιο συνθετο ερώτημα ηταν προχθές καθώς ποτιζα κατι γλάστρες με την κανάτα.

Δηλαδής η ζωή γιαυτά τα φυτά ηταν το νερό της κανάτας μου.

Αν τα συγκεκριμένα φυτά δεν ηταν πλαστικά ή πρόταση θα ηταν αληθής.

Ο εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε επίσης να κανει περιγελαστικούς συνειρμούς για  το νόημα της ζωής κάποιου που ποτίζει (πλαστικά) φυτά με κανάτα Σαββάτο βράδυ.

Μετά θυμήθηκα οτι το 2012 και ο πλανήτης Νιμπίρου ειναι κοντά και σκέφτηκα οτι δεν γ*ται και η φιλοσοφία διοτι το νόημα της ζωής ειναι συνήθως μπροστά μας και εμείς το ψαχνουμε στα Ιντερνετια και στο διάστημα.

Διοτι το να χανεις φόκους και να πανικοβάλεσαι με τετοια core ερωτήματα ειναι σαν να χεις χασει τα κλειδια απο τη Rολς και να μην μπορεις να μπεις μέσα.

Δεν γαμ*ς θα πάρω το Lexus λες και πας παρακάτω... διοτι - αν με αντιλαμβάνεσαι - η ζωή και η ροή των γεγονότων και η χαλαρή πραγματικότητα που σε περιβάλλει -οπως περιβάλει ο ζελές τα φρουτάκια- είναι ο πραγματικός πλούτος σου και συ δεν το αντιλαμβάνεσαι

Και μετά την εξιλεωτική τουτη σκέψη παρήγγειλα κατι δίπιτα με απόλα και πατάτες

*

*----------------
Now playing: Rory Gallagher - Moonchild
via FoxyTunes