26.01.09

Εισαι ο Χαμένος Κρίκος


Εχω απο καιρό πάψει να πιστεύω τα ετοιμα δόγματα και τις θρησκείες.


Διαμορφώνω την προσωπική μου γνώμη με μονα όπλα την παρατήρηση και τους συνειρμούς μου.Συνειρμούς απλούς και κατανοητούς ακόμα και σε παιδιά του δημοτικού.
Παρεπιπτόντως , εχω ωραίες αναμνήσεις απο το δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα. Θυμάμαι ακόμα τα μπουγέλα και τα μαλιοτραβήγματα στην αυλή του σχολείου , τους τσακωμούς με τους συμμαθητές μου (δικοο μου σου λέω), τις ξυλιές απο το δάσκαλο , το κουδούνι του διαλλείματος ....

Οταν επέστρεψα στη χώρα ημουν πια εικοσιπέντε χρονών και περα απο τις ωραίες παιδικές αναμνήσεις της (παιδικής) ανωριμότητας δεν ειχα κανένα σκοπό να ξαναγραφτώ στο δημοτικό.Ξανασυνάντησα την ιδια παιδική ανωριμότητα και τον ιδιο παιδικό εγωισμό εξω στο δρόμο , στις φάτσες ανθρώπων που μπορεί να ειχαν τα διπλά μου χρόνια αλλα οι αντιδράσεις τους θυμιζαν τα παιδάκια που τσακωνόμουνα κάποτε στην αυλή του δημοτικού.

Με εκπληξη ανακάλυψα οτι το επιτευγμα για αυτούς ηταν να παρκάρουν μπρός στο πάρκινγκ του γειτονα ή να περάσουν με κόκκινο με το ξεχαρβαλωμένο αμαξάκι τους να τρίζει απο ακρη σε άκρη.
Μετα απο λίγο καιρό ηρθαν τα καταπιεστικά δάνεια και το σαραβαλάκι εγινε Κορόλα η μπεμβέ με πορτοκαλί ζαντολάστιχα που ρολάρει περήφανο στην απιστευτα ομορφη οδο Γαμοστέρνας.
Οι οδηγοί παρέμειναν οι ιδιοι εγωιστές βουτυρομπεμπέδες


Παρατηρώντας το περιβάλλον μου νοιώθω σαν τον καταραμένο που η μοίρα του απαγόρευσε να βγεί απο την αυλή του σχολείου του και ενω αυτός γερνά και γίνεται μπαμπόγερος ολοι γύρω του παραμένουν θορυβώδη πιτσιρίκια που τσακώνονται για λουκουμάδες και καραμέλες.


Εκανα τον παραπάνω απλό και κατανοητό συνειρμό σκέψεων ενω έβλεπα ειδήσεις.Σχεδόν αναγνώρισα τον παιδικό μου φίλο Λαλάκη στα μάτια του αγροτο - συνδικαλιστή απο την Λάρισα καθώς επαναλάμβανε την ερώτηση ¨Εγώ τι θα βάλω στο παντελόνι μου , κυριε Χατζηνικολάου ?"

Η εξήγηση της φράσης ειναι πολύ απλή :

Το ζεστο χρημα και η επιδοτηση ειναι που εχει αξία....
Οι χονδρέμποροι θα κερδοσκοπούν αλλα εμείς θα περνουμε επιδοτήσεις...
Ο συνδικαλισμός κατα την γνώμη τους ειναι τα μπλόκα με τρακτέρ και οχι η κοστολόγηση των προιόντων τους η ρυθμιση κατωτατων τιμών.
Μεταξυ τους δεν συνενοούνται για τις τιμές πώλησης αλλα μονο για το πως θα κλείσουν τους δρόμους.
Στα μπλόκα συμμετέχουν και οι καθυστερημένοι που πάντα θα πουλάνε σε απιστευτα χαμηλές τιμές στους χοντρέμπορους και φυσικά την ζημιά πρέπει να γράφει το κοινωνικό σύνολο (ο ιδεατός μπαμπάς ,με το χαρτζηλίκι) και οχι η δική τους τσέπη.

Το ιδιο περίπου συμβαίνει και με αρκετούς συμπολίτες μας που αποφάσισαν να πουλήσουν τους ψήφους τους για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι με μέλλον και καριέρα στελέχους. Δεν σου μιλάω για τους ταμείες της Εθνικής και τη μάζα των αμοιρων που επιλέγει να δουλέψει στο δημόσιο διοτι αρεσκεται στα μισογκρεμισμενα κτίρια αλλα για τους άλλους που τωρα εμφανιζονται ως ομαδάρχες Οι ομαδάρχες του κομματισμού των δημοσιων υπηρεσιών που δεν σε εξυπηρετούν ονομάζονται συνδικαλιστές.

Ειναι αυθυπαρκτοι εγωιστές και δεν χρειάζονται κομματική παρέμβαση για να επιπλεύσουν σαν τα σκατά στον υπόνομο.
Ανίκανοι άνθρωποι που εξω απο το δημοσιο δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν γιατι εχουν μάθει απο μικροί στο χαρτζηλίκι....
Αυτοί παντα θα κλείνουν τον διακόπτη και τους δρόμους για να βάλουν *κάτι στο παντελόνι τους.

Το ιδιο συμβαίνει με κάποιους άλλους συμπολίτες μας που πανηγυρίζουν διοτι εγιναν Υπουργοί στην θέση του Υπουργού παρα την οικτρή κατάσταση του δημοσιου τομέα και τις δυσκολίες του πόστου τους.
Σου φαίνεται περίεργο που πανηγυρίζουν ?
Και αυτοι τα λεφτα που θα βάλουν στο παντελόνι τους σκέφτονται...

Η αποτυχία κάποιων θα χρεώνεται παντα στους πολλούς ...
Το ιδιο και η *επιτυχία*

Εγωιστική κοινωνία ?
Οχι για ολους...


Κοιτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη , αν εισαι ο χαμηλόμισθος του ιδιωτικού τομέα και ο φερέλπις πτυχιούχος νέος που τωρα ψάχνει για δουλειά σου ευχομαι καλή συνέχεια και αυτογνωσία.


Εισαι ο χαμενος κρίκος του εγωισμού της Ελληνικής μικροαστικής κοινωνίας


Εσυ θα συνεχίσεις να πληρώνεις το κουλούρι του Λαλάκη με τους νομιμους τόκους χωρίς να μπορείς να διαμαρτυρηθείς διοτι εσύ δεν εχεις διακόπτη να κλείσεις
.