16.05.07

Οδοιπορικό (μερος Α')

Λιγα πραγματάκια που πρέπει να ξέρετε για αυτή την πόλη υπο την προσφιλή σε μένα ταμπέλα της κατηγοριοποίησης . Ευκαιρίας δοθείσης αναφέρονται και οι νέες ονομασίες δήμων και περιοχών. Μην τσεκάρετε τα όσα λέω με χάρτες διοτι οπως πάντα δίνω μια προσωπική χροιά στην πραγματικότητα που με περιβάλλει .

ΤΙΤΛΟΣ - Ο ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

1. Βορεια Προάστεια : Με το που στρίβω απο Κατεχάκη για Μεσογείων με πιάνει ενα χαιλίκι απροσδιορίστου υφής. Αν και συχνά πυκνά κάνω χειρονομίες στους ταριφαίους που μου χωνονται απο το λεωφορειόδρομο σε γενικές γραμμές είμαι μέσα στην κυρίλλα.

Εχοντας αφήσει πίσω και δεξιά τον εντελώς αδιάφορο Χολαργό ή Kinderland διοτι είναι ολο δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία συναντούμε το γνωστότατο Βατερλώ.

Βατερλώ ή Αγία Παρασκεύη- στην ουσία είναι πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μια Εκκλησία. Εχει ενα μακρύ δρόμο που λεγεται Αγιου Ιωάννου ξεκινάει απο την Εκκλησία και φτάνει ως τις καφετέριες.
Εχει και κάτι άλλα δευτερεύοντα κτίρια οπως τα Goodies , το κτίριο της ΕΡΤ , μια καφετέρια που μου αρέσει αλλα την βάφουνε τώρα , το γνωστό κολλέγιο και πιο πάνω κατι δέντρα.
Θυμηθείτε την οδο Αιγαίου Πελάγους οπου μπορείτε να παρκάρετε και να κλείσετε χωρίς τυψεις οποιαδήποτε πυλωτή περιέχει τζιπ. Εχει και κατι σχολές χωρού επι της Μεσογείων λίγο πριν φτάσεις στη εκκλησία εξ'ού και η ονομασία Τα Τραβολτείκα

Τα Χαλάνδρια - Περιληπτική επωνυμία για την ευρυτέρα περιοχή Ψυχικού -Χαλανδρίου
(απο τα Τραβολτείκα και μέσα). Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην πλατεία Δούρου που διαθέτει κάποιες καφετέριες επιπέδου που δεν σερβίρουν καφέ μετά τις 20.30 μμ και αμα σε δούν με κλειδιά αυτοκινήτου στο χέρι σου σερβιρουν σόδα μόνο. Προσοχή υπάρχουν στενοί δρόμοι οι οποίοι είναι και διπλής κατεύθυνσης και εχω φάει καθρέφτη απο Impreza.

Τα Μαρούσια - περιοχή στην οποία εχουν έδρα πολλές εταιρείες και οπου πιστεύω εργάζονται πολλοί απο σας.
Η επωνυμία της περιοχής κατα συνέπεια είναι ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ (HEADQUARTERS)
Στα χαιλαιτς ο παιδικός σταθμός τα Αιδονάκια , η οδός Χειμάρας οπου δούλευα καιρό το κτιριο του ΟΤΕ κτλ. Εχει και ενα τζαμπο μπεμπε κάπου που είχα πάει με την μικρά για να αγορασουμε δώρα σε νήπια αλλα δεν θυμάμαι που ακριβώς ητο.

Τα Φριντείκα εκ της Φιλτάτης (Κεφαλάρι - Εκάλη)
Για Κεφαλάρι παρκάρετε πάντα πλησίον του σταθμού και αναβαίνετε με τα πόδια ως Κεφαλάρι , δίπλα είναι. Εκει βρίσκεται το Πρυτανείο που ειναι καλό ως μαγαζί αλλα τρωνε ολοι οι ανώμαλοι Γερμανοί αργά το βράδι. Ειναι επίσης κάτι ξενοδοχεία , τα HAAGEN DAZ
κτλ.
ΠΡΟΣΟΧΗ αν πάτε Κεφαλλάρι για καφέ Σαββάτο απόγευμα θα βρείτε χιλιάδες πιτσιρίκια 14-17 με κουρέματα κοσμοτέ να τριγυρνούν.

Απο εκεί και πάνω αρχίζει η Βόρεια Ελλάδα.


2. Δυτικά προάστεια (ΜΕΞΙΚΟ)
Αν είστε στο κέντρο και ακολουθήσετε την οδο Αχαρνων θα βρεθείτε σε μια μεχρι πρότινος αχαρτογράφητη περιοχή που ονομάζεται Δυτικά προάστεια ή ΜΕΞΙΚΟ
Εκει υπηρέτησα ως στρατιώτης μετα την θητεία μου στην παραμεθόριο.
Δεν μπορούσα να συννενοηθώ διότι εκει μάλλον μιλάνε Ισπανικά
Οπως σε ολες τις λατινοφωνες περιοχές , για να επιζήσετε πρέπει να ξέρετε καλά Ισπανικά , να χειρίζεστε καλάζνικοφ και να οδηγείτε pick up trucks.

Βασικά σημεία :

Μπουρνάζι (Τιχουάνα) - Το recreation center της hispanic μειονότητας.
Εκει βρίσκεται γνωστό μαγαζί οπου κάποιες γνωστες μου ψυχές χορεύουν συχνάκις.

Αγιοι Ανάργυροι και Ανάκασα (Sonora Desert) - Δεν εχω παει ποτε αλλα φαντάζομαι τα γνωστά κοράκια να κοβουν βόλτες πάνω απο την έρημο.

Μενίδι (Μεξικο σίτυ) - Σιδηροδρομικές γραμμές , στρατόπεδα και ωραίες Ισπανόφωνες σαν αυτές που παίζουν στις Μεξικάνικες σαπουνόπερες.

Μεταμόρφωση / Ηράκλειο (Καιρο) - Η βιομηχανική περιοχή στα Β.Δ της πρωτεύουσας επονομαζόμενη και Καίρο διοτι εκεί είχα κάτι πελάτες που με συνέδεαν.
Γενικά υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης στην περιοχή
Το Ηράκλειο είναι συμπαθές με κάποιες καλές καφετέριες στην πλατεία και κιτρινο κόκκινα κολωνάκια .

Συνέχεια με τα λημέρια μου στο επόμενο.....

26 comments:

Anonym hat gesagt…

Καλλημέρα φίλε. Απ' ό,τι φαίνεται έχεις πάρει φόρα και "πυροβολάς" κατά ριπάς. Σήμερα, με 3,5 ώρες ύπνο, θα γράψω και εγώ ως πολεμικός ανταποκριτής από ένα άλλο "Βατερλώ" που έζησα χτες σε μια άλλη περιοχή της Αθήνας. Μετά λοιπόν από μια πολύ ωραία παράσταση που μας χάρισε η θεατρική ομάδα του Υπουργείου (τα "αδερφάκια" μας από το θεατρικό, όπως τους λέμε) στον συνήθη "τόπο του εγκλήματος" (Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη) σύσσωμο το χορευτικό αποφασίσαμε να συμφάγωμεν εις την κοσμική ταβέρνα " Η ωραία Πάτρα" στα σύνορα μεταξύ Αμπελόκηπων και Κυψέλης (στην γέφυρα της Ευελπίδων, πρώτο φανάρι αριστερά).

Περιττό να σου πω ότι έψαχνα παρκάρισμα επί 20 λεπτά και αφού απεκλείσα την ενναλακτική να το αφήσω σε ένα στενό δρομάκι, την μία έξοδο του οποίου είχε προλάβει να κλείσει ένας άλλος ξύπνιος, με έσωσε τελικά μια παρέα παππούδων που έφευγαν από την ταβέρνα, και οι οποίοι βέβαια άρχισαν να μου κάνουν πλάκα για το πόσο θα μου πούλαγαν την θέση. Η ιστορία ενός ακόμη "Βατερλώ" μόλις είχε γραφετεί.

Καλημέραααααα!!!!

Νυστάααααζω!!! (Τρελά όμως έτσι...)

Θέλω το κρεβάτι μουυυυυυυυυ!!!

Μουάτςςςςςςς!!! (Άσχετο.....)

Gaara hat gesagt…

Hehe έξυπνες παρατηρήσεις και παραλληλισμοί. Να προσθέσω μόνο ότι την ευρύτερη περιοχή: Αγία Παρασκευή – Φιλοθέη – Ψυχικό - Κηφισιά – Κεφαλάρι – Πολιτεία και άνω μπορείς να την ονομάσεις και ως: The O.C., California.

Επεξηγώντας· τα 15-17 χρονα που ανέφερες… Ε, όλα το ίδιο είναι! Πως δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους σχιστομάτηδες μεταξύ τους τις περισσότερες φορές… κάπως έτσι! Παρατηρούν απλά πως ήταν το τελευταίο κούρεμα του πρωταγωνιστή στο «The O.C.» και τσουπ… την επόμενη μέρα όλα το ίδιο! Προσωπικότητα μηδέν…

Τέλος μια πολύ καλή λύση για να βρεις να παρκάρεις στο Κεφαλάρι είναι να παρκάρεις μεταξύ Κεφαλαρίου και Πολιτείας, εκεί πίσω από ένα ξενοδοχείο, πίσω από την Χ. Τρικούπη.
Τις καλημέρες μου

bbchris hat gesagt…

Διαφωνώ επί της αρχής...

ακολουθεί σχόλιο σεντόνι!

pietà hat gesagt…

Μπράβο! Η κατηγοριοποίηση με κάλυψε και επίσης με έκανε να γελάσω πολλάκις!!! Ειδικά το Κάιρο!!!!

Επίσης, χαίρομαι που δεν συμπεριέλαβες την γειτονιά μου (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δε θίγουμε), τουλάχιστον...όχι ακόμα!!!

proserpina hat gesagt…

Χεεεεεχεχεχχ, πολύ γέλιο, Παρτ Του θα έχει έτσι;

:)

nanakos hat gesagt…

Στη πραγματική Τιχουάνα υπάρχει ως ατραξιόν μια κυρία που κάνει σεξ με ένα άλογο. Υπάρχει καμία αντιστοιχία??!!

bbchris hat gesagt…

Η Χαρτογράφηση της Αθήνας σε ανανεωμένη έκδοση με φώτο από δορυφόρο.

Ξεκινάμε από το 2.
Αν εξαιρέσεις το Μπουρνάζι που έχει το Enzo, το Ρέντη που έχει τα γήπεδα 5Χ5 που πάω και δεν παίζω γιατί βαριέμαι, η υπόλοιπη περιοχή είναι τόσο χαρτογραφημένη όσο και ο πλανήτης Άρης. Μπορεί να μένουν κι άλλοι άνθρωποι εκτός απ' την Τζατζίκογλου, μπορεί και όχι. Το Ηράκλειο πάλι είναι ξεχωριστή περιοχή όπου κατοικοεδρεύει το ευαγές ίδρυμα «Μέθεξη». Έχουν φωλιά επίσης και γαμώ τα παιδιά!!!

Πάμε στο 1 που το έχω πιο καλά.
Σαν βγεις στον πηγαιμό για τα ΒουΠου μην στρίψεις δεξιά στην Μεσογείων. Ο Χολαργός και το Βατερλώ χρόνια προσπαθούν να ενταχτούν στα ΒουΠου αλλά δεν τα έχουν καταφέρει. Εξαιρείται το ανεξάρτητο κράτος του [δεύτετου την τάξη] γνωστού Κολλεγίου. Τον πρώτο την τάξη Κολλέγιο είναι στα σύνορα Π. Ψυχικού και Ground Zero. Πίσω απ' την Πρεσβεία των Κομμουνιστών.
Άρα προχωράμε ακάθεκτοι στην Κατεχάκη μέχρι να φτάσουμε στην Κηφισίας που είναι ο σωστός δρόμος για τα ΒουΠου... Που αρχίζουν μετά τον ΑλφαΒήτα Βασιλόπουλο [κομβικό σημείο]. Παλαιό Ψυχικό και Ground Zero. Το οποίο Ground Zero, είχα πει σε μια φίλη μου Εβραία ότι έχει γιαφκα η Χαμάς και να στείλουν μπουλντόζες να τους γκρεμίσουν. Το μόνο που κατάφερα είναι να τους κλείσουν την μία είσοδο απ' τις δύο, ώστε να χτικιάζουν μέχρι να πάνε σπίτι τους. Βάλε και το λαβυρινθώδες της περιοχής, απ' το φανάρι στην Κηφισίας μέχρι το σπίτι το καβατζάρουν το μισαωράκι για δυο τετράγωνα...

Μετά αρχίζει η Μπαμπιβούπολη. Είναι ενδιαμέσως των Ψυχικογκραουντζίρο και Κηφισιοεκάλιδων, ώστε να είναι κοντά στις κατοικίες της ανώτερης τάξης και να μην αδικείτε κανένας. Εκτός από έδρες κεντρικών, ο υπόλοιπος χώρος χρησιμοποιείται ως κατοικίες γιακάδων, γοναμπί μεγαλοστελέχη που δεν έχουν τα φράγκα για γκράουντ ζίρο ή Κηφισιά...
Το Χαλάνδρι χρησιμεύει ως χώρος αγορών και αναψυχής τ' απογεύματα τις καθημερινές. Ως χώρος κατοικίας είναι επιπέδου Βατερλώ. Θέλουν να γίνουν ΒουΠού αλλά δεν περνάνε τα τεστ. Γιατί όπως λέει ο άγραφος νόμος των ΒουΠου στον τόπο κατοικίας δεν έχει καφετέριες. Εξαιρείται η Κηφισιά ως εφευρέτης του όρου ΒουΠου.

Και μια και φτάσαμε στην Κηφισιά, η οποία ειρίσθω εν παρώδω, δεν γουστάρει τα ΝουΠου καθότι τους θεωρεί αντιγραφείς και μπορεί να θεωρηθεί ως απόδειξη το παρκάρισμα στον τροχονόμο και η προτίμηση στα τουριστικά πέριξ, αντί της πιο high Πολιτείας, που παρκάρεις και πιο εύκολα, αρκεί να ξέρεις να φύγεις γιατί σε βλέπω να κάνεις αναστροφή στη Λαμία και έχει και το αυθεντικό TGI μαζί με κάτι άλλα που βαριέμαι να γράψω... Και η οποία συνορεύει τρόπον τινά με την Εκάλη που έχουν φωλιά τα καλά κομμάτια, όχι λόγω προίκας αλλά λόγω... το καταλάβαμαι όλοι φαντάζομαι... [καρατσεκαρισμένο, βάση μελετών 6/6!!!].

Ανακεφαλεώνοντας τα καλύτερα οικόπεδα είναι στο Μπουρνάζι και την Εκάλη και τα χειρότερα στο ground zero. Το οποίο έχει 0/8... πολύ χέρσο αδερφάκι μου, δεν οργώνεται με τίποτα!!!!!!

Crucilla hat gesagt…

Χμμ...Μένω στο συμπαθές Ηράκλειο , δούλευα στο Κάιρο και τώρα δουλεύω στο Βατερλώ. Με τις υγείες μου, αναβαθμίστηκα!
Άλλά στα δυτικά ζωγράφισες!
Ella le gusta la gasolina....
Dame ma gasolinaaaa....
Και άλλοι Λατίνοι με αυτοκίνητα Need for Speed, NOS, και cruising beach avenue...Όλα τα λεφτααααα!

[Germanos] hat gesagt…

σφηνα πριν τις απαντησεις

Μπαβιμπουπολη εκ του Μπαμπης Βωβός

LOL

Blogaki hat gesagt…

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς; Εγώ μένω σε χωριό!
Κανένα πρόβλημα πάρκιν, και θέα στη θάλασσα έχουμε και καφετέριες ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα!!
Εντάξει ,έχει λίγο περισσότερους Πακιστανούς από το φυσιολογικό αλλά ας μην το κάνουμε θέμα! :)
Ζήτω η Ανατολική Αττική!

bbchris hat gesagt…

Η Νέα Μάκρη είναι προάστιο των ΒουΠου αλλά ας μην ανοίξουμε αυτό το θέμα τώρα.... χεχεχεχε!!!!

Gogo hat gesagt…

Gamato post!
Mexico kai Tixouana.. poli gelio!
Kai ta kwlwnakia.. egrapses!

Sto part II elpizw na siberilaveis kai ta tapeina Mosxata, Falira kai tetoia..
Min ksexnas kai ta tapeina Eksarxeia, Kwlwnakia kai paei legontas eee..

Blogaki hat gesagt…

@chris
Τσου ρε Λάκη που θα μας πεις και ξενερωτάκια-ΒΟΥΠΟΥ-μουσκίστηκετοκαλσόνκαιμουσπασετονύχιγαμώτημου!

JoaN hat gesagt…

"Μενίδι (Μεξικο σίτυ) ...και ωραίες Ισπανόφωνες"-> να ήξερες τι λες ! χαχαχαχαα

[Germanos] hat gesagt…

Χειμωνας 97 εγω κουρασμένος στην σκοπια και περνάει ο γυφτος με το ντατσουν απο μπροστα . Τρωω ενα φλας και τον περναω για μεξικάνο

- Μπου ενος ντιας κομπάδρε του λέω

- Γεια σου κουμπάρε μου λέει

απο τοτε εχει μεινει το θεμα με τα Ισπανικά και τους κατοικους των Δυτικών Προαστείων

@ανονυμ - Να ναι καλά οι Ταριφες
Δεν εχω την υπομονή σου φίλε.
Και το Σαββατο που θα μαι Τιχουανα
Βιβα ταρίφα

@Gaara - Νομιζω ξερω ποιο ξενοδοχειο λες. Τωρα οσο για τα κουρέματα είναι universal μόδα

@Πιετά - Μια χαρα ειναι η περιοχη σου. Για τον Ταυρο εχω να πω πολλά
που δουλευα επι 7 χρόνια

@Προσερπινα - απο Δευτέρα, εχω και υποχρεώσεις (τα νεα μου θα στα στειλω με μειλ το βράδυ)

@Νανάκος - Απο άλογα στο μπουρνάζι και τις γυρω περιοχές αλλο τίποτις

@κρις - Υποκλίνομαι , α ρε Μαρκο Πόλο !

@Crucilla - ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΒΑΤΕΡΛΩ?????
Στον επομενο καφέ θα είσαι εκεί
(Κατσε να βάψουν την καφετερια)

@βλογκάκι - Μενεις επαρχία στο εχω ξαναπεί. Αλλα να μην ξερεις την Κερατέα????????

@gogo - Εξαρχεια ισον αυτόνομη περιοχή των Βάσκων (Γκουέρνικα)
Κολωνάκι = TRIBECA

@JOAN - Καλα τα δυτικά , το Βατερλω είδες πως το ανέλυσα?

Σημειωση ο Καρέας ονομάζεται ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ

[Germanos] hat gesagt…

@ all - Ρε παιδιά ο Χολαργος είναι εντελώς Κίντερλαντ....

[Frida C] hat gesagt…

Σε τρωει ο κώλος σου με τα δυτικά προάστεια........

Καλα οσο για την Αγια Παρασκεύη.... κάποια μέρα θα πάρεις μέιλ απο το δημαρχο οπως εγινε με την ΑΒΒ

[Frida C] hat gesagt…

Τι προβλημα εχετε με το δημο μας κυριε Γερμανέ?
Θα σου πει και να δω τι θα απαντήσεις

[Germanos] hat gesagt…

@Φολκσβάγκεν - εσυ εισαι β.π η ν.π ?

Mogwai hat gesagt…

ρε πεθανα στο γελιο χαχαχαχα

ρε κ εγψ στο καιρο ζω αλλα που ειναι οι πυραμιδες?

[Germanos] hat gesagt…

χμφφφ , εχεις δίκιο

καπου στη πλατεία δεν έχει ??

(χμπφφφ)

Specter hat gesagt…

Χαχα, γέλιο πολύ. Επειδή την παλιά μου γειτονιά στα νπ τη βλέπω στο νεχτ επιφυλάσομαι.
@blogaki
Ζήτω ναι (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου) :P

[Germanos] hat gesagt…

@specter - απο Δευτερα , εχει δουλειά το ποστ για Ν.Π

RaZzMaTaZz hat gesagt…

RESPECT :)

JoaN hat gesagt…

eida pws to anelyses. kai skeftomai na apanthsw me 3 selides... :D

[Germanos] hat gesagt…

@razzmataz - Ευχαριστω

@Joan - Να σε δώ τι θα γράψεις για το Βατερλώ