17.08.09

ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ












1. Συχνά αναπολώ τους περήφανους κακούς της παιδικής μου ηλικίας. Ο Μαυρος Πήτ , οι Ινδιανοι των Γουέστερν , οι Γερμανοί απο τα Κανόνια του Ναβαρόνε είχαν ολοι ενα κοινό χαρακτηριστικό. Ηταν κακοί και δεν προσπαθουσαν να σε πείσουν για το αντίθετο. 

2. Οταν μεγάλωσα διαπίστωσα οτι οι πραγματικοί κακοί δεν μοιάζουν με καρτούν αλλα ειναι ομιχλώδη πλάσματα που συνήθως στεκονται πισω απο άλλους κακούς. Φανταζομαι οτι οι πραγματικοί κακοί ειναι αυτοί στους οποίους οι συνομωσιολόγοι αναφερονται με το ακρωνύμιο TPTB (The Powers that Be).

Τι μας λες τωρα ρε Γερμανέ

Σιγα σιγα θα μας πεις οτι δεν εριξε ο Μαυρος Πήτ τους διδυμους Πύργους

3. Οι πραγματικοί κακοί δεν διακρίνονται ευκολα αλλα εμείς χρειαζομαστε ορατους και ευκολους εχθρούς. Αρεσκομεθα στις απλές ερμηνείες των γεγονότων διότι αυτο μας φέρνει πισω στην παιδική μας ηλικία.Ειναι βολικό να φταινε παντα οι Αλβανοι,οι Φασιστες,οι Κορεατες - διαλεξε ενα κακό και πάρε (θεση).

Μην το κουράζουμε λοπόν πολύ το θέμα, ακουσε με : Υπάρχει παντα ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΚΟΣ με ξεκάθαρα κίνητρα που βλέπει τον (μικρό) κόσμο μας απο ενα δωμάτιο με θέα και σχεδιάζει τις κινήσεις του (εναντίον μας)

Παραθετω την ορθωτερα διατυπωμένη μινιμαλιστική αιτία του Β'Παγκοσμίου πολέμου (Here)
Εδω ο (βολικός) κακός ειναι καποιοι "Νοικοκυραίοι" δηλαδή ολοι εσείς εκτός απο μένα




4. Μιλώντας για δωμάτια με θεα , θυμάμαι πάντα το διαμέρισμα του πρωταγωνιστή που υποδυόταν ο Edward Norton στο Fight Club. Μολις το διαμέρισμα μαζί με ολα τα στυλάτα επιπλα του IKEA εγινε πυρ-ανάλωμα ο πρωταγωνιστης ειχε την ευκαιρία να διακρίνει μια καινούργια θέα.
Αυτη την φορά η θέα ηταν προς τα μέσα και εβλεπε καθαρά προς τον αρχετυπικό εαυτό του.
Men, disenfranchised and disaffected from their lives, join in hordes, just
for the temporary glimpse of freedom and rebellion the few minutes of fighting
brings them. They are connecting with their primitive and archetypal
selves.


5. Ο αρχετυπικός εαυτός της αδρεναλίνης συγκρούεται με την λογική του Νοικοκυραίου που ψωνίζει απο το ΙΚΕΑ.
Η εκκριση αδρεναλίνης ως μοναδική σανιδα σωτηρίας για ανθρωπους με κενές ζωές.

Lets start a fight.