04.06.11

ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ

Ε λοιπόν θα σου πώ την πάσα αλήθεια για να μην με περνάς για κανα προνομιούχο αριστοκράτη του καναπέ.
Τον τελευταίο καιρό -μεχρι πριν απολυθώ δηλαδή - δούλευα ως απλός εργάτης παραγωγής στην γνωστη σαπωνοποιία Λέρας ΑΕ , με αφεντικό εναν πολύ σοβαρό επιχειρηματία και κορυφαίο εθνικό προμηθευτή και ευεργέτη . Φυσικά καταλαβαίνεις οτι μιλάω για τον γνωστό επιχειρηματία Ευπατρίδη Λέρα.
Πλένε - με -  σαπούνια - Λέρα - για -  να - φεύγει - η - χολέρα ελεγε η συλλαβιστή διαφήμιση και τα στελέχη Marketing εννοούσαν την κάθε λέξη του διαφημιστικού μηνύματος αλλα δεν θα σου κανω ανάλυση τώρα.
Μια των ημερών λοιπόν , ηρθε το αφεντικό στην γραμμή συσκευασίας.
Σκεπτικός και εμφανως στεναχωρημένος , μας ανακοίνωσε  οτι οι εργάτες του διπλανού κρατικού εργοστασίου βρίσκονταν ηδη στην δική μας πύλη και απαιτούσαν καθως σχολάμε να τους σκάμε απο ενα πενηντάρι υπο μορφήν εκτακτης εισφοράς καθότι και σ'αυτούς μεν κόψανε το αφορολόγητο επίδομα προθερμανσης φαγητού αλλα το κράτος συνεχιζει να κοστίζει ακριβά. 
Για κανα χρόνο κανανε το ιδιο και μολις διαμαρτυρόμαστε φερνανε την αστυνομία που τους εδινε δίκιο.
Απειλούσαν δε και με μηνύσεις καθότι τους προστατευε το σύνταγμα με το αλάθητο του δημοσιου υπαλλήλου , τους δε προισταμένους τους προστατεύε η βουλευτική ασυλία. 
Μην ξεχνάτε οτι το ποσό πήγαινε και στο κράτος , το οποίο κράτος θα εκοβε μεχρι και τα επιδόματα καβουροσαλάτας της ΕΥΔΑΠ. 
Μαζί τα φάγαμε , τωρα πληρώστε ουρλιαζε ο διευθυντής του κρατικού εργοστασίου  με την ντουντούκα.
Αυτο το πράγμα εξακολούθησε να γίνεται για κάνα χρόνο μεχρι που ο Λέρας αποφάσισε να μεταφέρει το εργοστάσιο στην Αιγυπτο μια και οι περισότεροι απο μας  ειχαν σταματήσει να εργάζονται και ο ιδιος δεν ελεγε να παει κοντρα στα τσιράκια του βασικού και μοναδικού του πελάτη.

Μολις απολυθήκαμε ,  τα καλόπαιδα οι δημοσιοι υπάλληλοι απο το διπλα εργοστάσιο μας κάνανε το σημα του κωλοδάχτυλου και φωνάζανε οτι χαλάγαμε την πιάτσα και ειμαστε πάντα μαλάκες και αυτοι απεργούσαν και για την πάρτη μας τοσα χρόνια γιαφτο και παιρναμε οχτακοσια ολάκερα ευρώ κτλ


Τες πα περασμένα ξεχασμένα

Θα μουνα κανα χρονο ανεργος - μπορεί και παραπάνω - οταν ο διευθυντής  του κρατικού εργοστασίου βγηκε και δηλωσε στις εφημερίδες οτι τωρα που τελειώσανε τα πενηντάρικα απο τους εργάτες του Λέρα , δεν εχει να πληρώσει το προσωπικό του και οι πιστωτές του ζητάνε περικοπές και απολύσεις.

Τοτε κανανε επιτροπές  οι εργάτες απο το κρατικό εργοστάσιο , μεχρι στον ερυθρό σταυρό βαλανε αγγελίες για να μας βρούνε εναν εναν κρατώντας λουλούδια και  γλυκά.
Ειμαστε αδέρφια ρε  
Παντα ημασταν απλά δεν το καταλαβαίνατε ρε 
Τωρα θα μείνουμε απλήρωτοι ρε και ανεργοι , ακομα και μεις που μας προστατεύει το Σύνταγμα και η πλατεία Συντάγματος 
Ειμαστε αγανακτισμένοι ρε  
Ελάτε να κατέβουμε στις πλατείες και τους δρόμους να φωνάξουμε ρε αδερφια (ετεροθαλή)

Φταινε οι πλουτοκράτες , φταίει ο Λέρας , φταίει ο Πάγκαλος ,

Μας λέγανε αλλα εγώ ειχα βγάλει ηδη το εισητήριο για  την Αυστραλία και τους το δειξα

Γιατι πας στην Αυστραλία με ρωτήσανε με γουρλωμένα μάτια 

Γιατι δεν ξερω ποιος ακριβώς φταίει τους απάντησα ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ